USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку ухвалили зміни до міського бюджету

27 Вересня 2017 15:57
Низку змін до рішення про бюджет міста на 2017 рік ухвалили депутати міськради, зокрема, розподілили кошти депутатського фонду.

Про це йшлося під час 31-ї сесії Луцької міськради 27 вересня.

Депутати розглянули проект рішення про внесення змін до бюджету міста на 2017 рік.

Відповідно до проекту змін до бюджету міста пропонували збільшити видатки загального фонду бюджету міста:

- управлінню охорони здоров’я в сумі 701 560 грн. на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань;

- департаменту соціальної політики на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 40 000 грн.;

- департаменту житлово-комунального господарства за рахунок іншої субвенції з обласного бюджету на утримання та розвиток інфраструктури доріг комунальної власності в сумі 190 000 грн.:

- на капітальний ремонт а/д Н22 вул. Володимирська в сумі 70 000 грн.;

- на капітальний ремонт а/д М19 вул. Ковельська в сумі 100 000 грн.;

- на поточний ремонт а/д Н22 вул. Рівненська в сумі 20 000 грн.

- управлінню капітального будівництва - 713 000 грн. для вирішення соціально-побутових питань провідних спортсменів міста Луцька, учасників ХХХІ олімпійських ігор Марії Повх та Яни Беломоіної.

Також пропонували розподілити кошти депутатського фонду, які спрямовуватимуть, відповідно до пропозицій депутатів, на придбання обладнання для навчальних закладів, облаштування спортмайданчиків, встановлення лавок на прибудинкових територіях, встановлення електроопор, придбання спортивного інвентарю тощо.

Пропонували спрямувати залишок освітньої субвенції, що утворився станом на 01.01.2017, управлінню освіти в сумі 76,8 тисячі гривень, зокрема для загальноосвітніх навчальних закладів на оплату за доставку підручників – 73 тисячі.

Депутат Андрій Козюра зауважив, що, оскільки виникло питання про можливість завантаження електронних підручників на електронні гаджети. Тому він пропонував розпорядитися понад 40 планшетами, які раніше були закуплені для депутатів міськради і депутати ними не користуються. Він пропонував розподілити ці планшети серед шкіл чи бібліотек, щоб раціонально використати бюджетні кошти. Депутат Євгеній Ткачук нагадав, що він був проти купівлі цих планшетів, адже вони не відповідали критеріям. Їх придбання ініціював колишній заступник міського голови Сергій Григоренко, який зараз лишився без роботи, тому, мовляв, може, допоможе продати ці гаджети за такою ціною, за якою їх придбав.

У зв’язку з визначенням проектів-переможців по Програмі підтримки ініціатив жителів міста Луцька на 2017 рік з метою реалізації громадських ініціатив пропонували зменшити видатки загального фонду виконавчому комітету міської ради на інші видатки в сумі 149 950 грн. та спрямувати до спеціального фонду бюджету розвитку департаменту ЖКГ на:

- сквер мрійників та інтелектуалів (сквер між ЗОШ 11 та ДНЗ №37) – 49 950грн.;

- сквер на перетині пр. Перемоги та вул. Огієнка – 50 000 грн.;

- Арт-альтанка (Центральний парк культури та відпочинку ім. Лесі Українки) – 50 000 грн.

Окрім цього, пропонували зменшити видатки бюджету розвитку на капітальний ремонт доріг в сумі 3, 686 мільйона гривень та на капітальний ремонт прибудинкових територій в сумі мільйона гривень і спрямувати на видатки загального фонду для:

- департаменту соціальної політики на компенсацію за пільгові перевезення окремих категорій громадян в сумі 3 200 000 грн.;

- департаменту ЖКГ на поточний ремонт доріг в сумі 500 000 грн.;

- департаменту ЖКГ на співфінансування до іншої субвенції з обласного бюджету на утримання та розвиток інфраструктури доріг комунальної власності поточні видатки в сумі 20 000 грн.;

- управлінню з питань фізичної культури та спорту на виплату заробітної плати з нарахуваннями у зв'язку з ліквідацією – 176 000 грн.;

- управлінню з питань фізичної культури та спорту для КЗ „ Луцький МЦФЗН „Спорт для всіх” – 8 000 грн. на оплату заборгованості за попередні роки за електроенергію;

- департаменту сім'ї, молоді та спорту для КЗ „Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьку” на утримання - 50 000 грн. та проведення заходів – 20 000 грн.:

- управлінню освіти для КЗ „Луцька гімназія № 4 імені Модеста Левицького” на співфінансування проекту „Західний Вітер світових змін. Еко-громада” - 31 200 грн.;

- департаменту культури для співфінансування з проведення обласного фестивалю „Оберіг” – 50 000 грн.;

- департаменту муніципальної варти на оплату за електроенергію - 2 400 грн. у зв’язку з передачею на баланс департаменту металевих конструкцій, поточні видатки – 92 000 грн., на оплату за зберігання демонтованих незаконно встановлених об’єктів – 105 600 грн.

Обранці міської громади підтримали проект змін до бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus