USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Один з кращих у місті: у Луцьку урочисто відкрили концертний зал музичної школи №1

1 Березня 2019 20:27
Довгоочікуване урочисте відкриття концертного залу КЗ «Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена» відбулося 1 березня.

На захід завітали заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, представники Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку та Всеукраїнської асоціації закладів мистецької освіти, повідомили на сайті Луцької міської ради.

«Дуже приємно, що саме сьогодні відбувається відкриття цього концертного залу, адже саме сьогодні 209 років тому народився великий композитор — Фридерик Шопен, іменем якого названа наша музична школа. Мабуть, не потрібно розказувати, яким був цей концертний зал до ремонту, адже він практично не підлягав до використання. Сьогодні ж це один із найкращих концертних залів у місті за своєю зовнішньою естетикою, а також технічним наповненням.

Розвиток культури є пріоритетом у нашій діяльності, і ми приділяємо увагу усім музичним школам міста, адже, як показує практика, дітей, які хочуть займатися музикою — значно більше, ніж можуть забезпечити цю можливість наші школи.

Зайняття музикою змінює світогляд, розвиває мислення та особистість, тож надзвичайно важливо, щоб якомога більше дітей займались музикою, розвивались та ставали справжніми особистостями», - звернувся до присутніх Ігор Поліщук.
Також до вітального слова долучився директор Львівської Музичної Школи №6 Імені Богдана-Юрія Янівського Богдан Ховзун.

«Учням першої музичної школи міста Луцька надзвичайно пощастило у тому, що вони вже зараз, на цій сцені, можуть стати справжніми музикантами. Вони зробили свій перший крок щоб прославляти своє місто та тішити батьків своїми здобутками», - зазначив він.
Під час свята усі присутні могли насолодитися класичними світовими музичними творами у виконанні учнів та викладачів музичної школи №1 ім. Фридерика Шопена. А естетика нового концертного залу у поєднанні із сучасним технічним забезпеченням сцени, м’яким звучанням відреставрованого концертного роялю «Естонія», сучасним освітленням та акустичною системою налаштували гостей на потрібний лад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus