USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.95 10.20

У Луцьку в бібліотеці проводять заняття з арт-терапії за підтримки благодійників

18 Вересня 2023 18:43
За допомогою яскравих фарб і паперу, а також природного матеріалу – листочків – діти створювали оригінальні композиції для себе та в подарунок рідним. Такі арт-терапевтичні заняття для юних лучан і переселенців відбуваються у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва за фінансової підтримки благодійників.

Що створюють діти – у сюжеті телеканалу Аверс.

Дев’ятирічна річна Поліна завітала на арт-терапевтичне заняття, щоб зробити подарунок своїй сестричці. Тож і кольорову гаму підбирала, щоб рідній людині точно сподобалось.

«Я листочки клена розмалювала та зробила малюнок для своєї сестри, яка дуже любить рожевий колір», – розповіла Поліна.

Ровесник дівчинки Роман теж креативно підійшов до завдання майстер-класу.

«Я намалював, як я бачу іконки захисту природи. Спочатку хотів зробити дерево», – ділиться Роман.

Богдан за допомогою листочків, пензлика та фарб зобразив дерево. Малювання – одне з улюблених занять хлопчика.

«Я люблю малювати тварин та рослини», – каже Богдан.

Читати ще: Хочуть керувати грошима: у Луцьку вихованці бібліотеки зіграли у гру з фінансової грамотності. Фото

Всі матеріали для такого арт-терапевтичного заняття у бібліотеці закупив Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» у своїй діяльності постійно підтримував бібліотеки, наповнюючи їх книжковим фондом. Зараз же розуміємо, що для того, аби залучати дітей і молодь в свої приміщення, потрібно виходити за рамки простої бібліотеки і проводити різноманітні заходи для того, аби дітворі тут було цікаво. Для цього проводяться різноманітні арт-терапевтичні заняття, розвивальні заняття. І Фонд допомагає з придбанням необхідних матеріалів для проведення таких занять. Дуже втішені і раді бачити тут дітвору та молодь, які приходять та розвиваються», – зауважила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.
Очільниця Волинської обласної бібліотеки для юнацтва каже: нині, щоб зацікавити дітей і молодь читанням, потрібно проводити різні цікаві та пізнавальні майстер-класи.

«Сьогодні бібліотека має реагувати на всі виклики сучасності, в першу чергу на війну. Є багато дітей, підлітків та дорослих, які потребують психологічної реабілітації та різноманітної терапевтичної допомоги. Новий проєкт арт-терапевтичні практики дуже важливий. Ми щиро вдячні працівникам Фонду, адже бібліотека плідно співпрацює з Фондом «Тільки разом», який розуміє потреби нашого суспільства в такій діяльності бібліотеки. Бібліотека – це відкритий громадський простір, куди може прийти будь-хто та втілити різноманітні ідеї», – резюмувала т.в.о. директорки Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus