USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Хочуть керувати грошима: у Луцьку вихованці бібліотеки зіграли у гру з фінансової грамотності. Фото

27 Червня 2023 14:56
У Луцьку вихованці літнього табору при Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, серед яких є діти внутрішньо переміщених осіб та військових, зіграли у гру з фінансової грамотності «Лісові комерсанти».

Це стало можливо завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який придбав набори ігор для бібліотеки та підтримав таборування дітлахів.

Спочатку в бібліотеці планували, що таборування буде двотижневим. Але через те, що кількість охочих була надто великою, табір зробили тижневим. Протягом тижня у таборі перебуває близько 20 дітей, а загалом період таборування у бібліотеці триває протягом трьох тижнів. За цей період вдалося охопити 60 дітей.

У рамках таборування діти не просто відпочивають під час літніх канікул, а й навчаються. Зокрема, вони грають у гру з фінансової грамотності «Лісові комерсанти», яка призначена для дітей від восьми років.
«У нас діти проводять час з книжкою та з корисними розвагами, які їм цікаві. Хочеться подякувати Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за подарунки для бібліотеки. Адже ми давно хотіли гру з фінансової грамотності для дітей, однак коштів на це не було. Тож тепер діти у таборі не просто відпочивають, а й навчаються. Вони вже у такому віці прагнуть бути самостійними, планувати своє майбутнє. Діти дуже добре розуміються у фінансах, що й показує процес гри. Коли ми з працівниками навчалися, як грати «Лісові комерсанти», то й самі захопилися», – розповідає тимчасова виконувачка обов’язків директора Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода наголошує, що Фонд завжди з радістю відгукується на хороші ініціативи, тому й відреагував на запит бібліотеки у допомозі в організації таборування. Зокрема, допоміг закупити канцтовари для мистецьких занять та гру «Лісові комерсанти».

«Сьогодні ми фактично продовжили проєкт фінансової грамотності. «Лісові комерсанти» – це гра, яка показує дітям, що таке гроші, бізнес, як ним правильно керувати, як кооперуватися з іншими людьми та отримувати користь від цього. Діти і відпочивають, і навчаються чомусь новому, а це дуже цінно», – переконана Катерина Шкльода.
Відзначимо, що проєкт «Фінансова грамотність для школярів» завершився у травні, однак у Фонді думають над тим, аби продовжити його наступного року.

Читати ще: Проєкт «Фінансова грамотність» у Луцьку охопив 4 тисячі учнів: хто зі школярів став найкращим. Фото

«Цього року фінансова грамотність дуже «зайшла» старшокласникам. «Лісові комерсанти» – це подібна гра до «Життєвого капіталу», яка пропонувалася старшокласникам, але вона розрахована на дітей від восьми років, тобто тих, які вміють рахувати до 100 та зможуть керувати цими коштами. Дітям дуже сподобалася ця гра, тому ми думатимемо, як масштабувати її наступного року в школах нашого міста», – розповіла голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.
Діти дійсно оцінили нову для себе гру, розповідаючи, що завдяки «Лісовим комерсантам» вони у різних ролях дізнаються, як керувати грошима та зробити так, аби їх було більше.

Нині триває третій тиждень таборування, але вже у липні бібліотека планує організувати схожий табір.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus