USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку вчетверте дзвенітиме мечами й кубками «Князівський бенкет»

23 Серпня 2019 15:53
25 серпня, вже вчетверте, у Луцьку дзвенітиме підковами, мечами і кубками, співатиме, танцюватиме і блазнюватиме, смакуватиме, цвістиме і пахнутиме фестиваль середньовічного духу «Князівський бенкет».

Про це повідомили організатори.

«Цей захід перенесе нас в історичну епоху Середньовіччя Древнього Лучеська на Стиру. Стержневою ідеєю й основоположною подією фестивалю є з’їзд європейських монархів 1429 року, коли до Луцька для дипломатичних переговорів прибули королі, монархи, імператори та інші поважні гості з усієї Європи. Після проведення цього заходу наше місто нанесли на усі європейські карти, а слава про з’їзд збереглась у віках!», – зазначають організатори.

Фестиваль присвячений 590-ій річниці з’їзду.

Його організатори докладають максимум зусиль, аби захід був цікавим і пізнавальним для людей різних вікових груп та інтересів, щоб «Князівський бенкет» став справжнім родинним, сімейним міським святом.

Гості фестивалю матимуть змогу хоча б на один день поринути у середньовіччя: ознайомитись з буденним і святковим життям міщан і князівського двору, лицарськими боями, забавами, майстер-класами традиційних ремесел та кухнею часів Середньовіччя.
«Кожен новий фестиваль готує для відвідувачів інтригуючі й несподівані сюрпризи. Не буде виключенням і цьогорічний. Як завжди, тихенько заглянемо у шпаринку за лаштунки фестивалю.

А там... кравці роблять останній шов на новому вбранні Князя, готують святкові плаття чарівні панночки, начищають до блиску обладунки перед турніром найвідважніші бійці луцької «Айна Бери», прислухуючись чи не чути часом дзвону підков коней рицарів Ордену Паладинів та кінного театру «Каретний двір». Проводять останні репетиції музичні гурти «Бурдони Черна», «Аколлада», «Вервечка», «Kings & Beggars» з танцюристами з «Бельтайну». Придворні вчені дами й мужі дописують останні рядки пізнавальних наукових лекцій.

Вчать ролі актори театру «ГаРмИдЕр» і студії «Догори дригом». Пакують найкращий крам поважні купці й вмілі ремісники, вирушаючи на святковий ярмарок. Варять свіже пиво монахи, пасічники наливають у бочки запашний мед. А у далекому Мінську закінчують вкладати валізи артисти гурту «PAWA» аби вирушити в дорогу до Луцька, де вони вперше проведуть для гостей князя Вітовта Середньовічну дискотеку», – інтригують організатори.

Початок урочистої ходи – о 16.00 з Театрального майдану. Далі фестиваль триватиме на Замковій площі та у Луцькому замку.

Вхід вільний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus