USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відбудеться фотовиставка «Історії з окупованого Криму»

27 Березня 2023 10:24
28 березня в Арт-галереї Центрального універмагу Луцька відбудеться відкриття виставки фоторобіт українських репортерів, які після початку окупації працювали в Криму та висвітлювали тему порушення прав людини, фільмували життя родин політв’язнів. Луцьк – один із шести обласних центрів України, де відбуватиметься показ фотовиставки «Історії з окупованого Криму».

З-поміж спікерів заходу, що стартує об 11:00, – голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик, одна з авторок світлин, репортерка Альона Савчук, заступник голови правління Кримської правозахисної групи Володимир Чекригін, батько політв'язня Валентина Вигівського, член правління Об'єднання родичів політв'язнів Кремля Петро Вигівський, керівник Відділу інформаційного забезпечення Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим Євген Бондаренко.

Вони розкажуть про ідею створення виставки, про переслідування кримських татар і проукраїнських активістів, а також про актуальну ситуацію в Криму.

Від самого початку окупації Криму Росія чинить масштабні репресії. З політичних мотивів станом на сьогодні ув’язнено понад 150 осіб, більшість із них кримські татари, викрадено 43 українські активісти, з них 11 осіб вважаються зниклими безвісти, а один чоловік – під вартою. Наразі репресії тривають.

Протягом десяти днів жителі та гості Луцька зможуть побачити роботи українських репортерів Аліни Смутко, Тараса Ібрагімова та Альони Савчук, які з 2014 до 2019 року документували життя кримських татар та українських активістів у Криму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus