USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку відкрили фестиваль, присвячений письменниці-символу Волині

6 Вересня 2019 11:59
Літераторів з різних країн світу зібрав фестиваль «Лісова пісня», що відбувається вісімнадцятий рік поспіль.

Урочисте відкриття Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Лісова пісня» відбулося 6 вересня на Театральному майдані у Луцьку.

Фестиваль відбувається вже вісімнадцятий рік поспіль. Гостей з різних країн, де перебувала Леся Українка, вітали у Луцьку, місті, що стала для неї одним із острівків любові. Учасники свята відвідають також Лесині місця на Ковельщині та в Нечимному. Першими партнерами фестивалю стали Волинська ОДА та обласна рада, які донині підтримують цей захід. Перший заступник голови облради Юрій Поліщук зазначив, що захід завжди лишається цікавим, притягує літераторів не лише з Волині, а й письменників із зарубіжних країн. Потягом років він долучався до фестивалю, долучався до нього на Ковельщині. Леся Українка, з його слів, є генієм української літератури, і, працюючи над творами, черпала натхнення на Волині та Поліссі. Посадовець привітав учасників фестивалю та побажав їм гарного перебування на Волині.


У внесенні змін у формат фестивалю відіграла роль Луцька міськрада, яка і цього року підтримала захід. Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що сьогодні розпочинають цікавий та потрібний фестиваль, що дозволить усім ще раз заглибитися в твори Лесі Українки. Вона – геніальна поетеса, символ Волині, волинян, які знаходять себе на літературному поприщі, створюють твори, якими ми пишаємося. Секретар міськради висловив сподівання, що цей фестиваль стане фестивалем відкриттів, тут відкриватимуть щось нове з творчості Лесі Українки та нові здобутки сучасних письменників.


У відкритті фестивалю брали участь представники Ради Європи. Так, експерт Ради Європи з питань інтеркультурної політики Робін Вілсон (Ірландія) подякував за запрошення до Луцька, міста, яке є більш сонячним, ніж його рідне місто Белфаст. Література, з його слів, відіграє велику роль в об’єднанні людей з різним досвідом з різних країн світу.


Також учасників фестивалю вітали експерт Ради Європи з питань інтеркультурної політики, координатор Української мережі інтеркультурних міст Ксенія Хованова-Рубікондо (Франція), письменники з Білорусі, Грузії, Болгарії та інших країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 6 Вересня 2019 12:13
Все класно, а де ж місцеві письменники, громадськість, книготорговці?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus