USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відкрили меморіальну дошку студентам, які загинули в АТО

16 Жовтня 2018 17:47
У Луцьку відкрили меморіальну дошку студентам, які загинули в зоні проведення АТО.

Подія відбулася вранці 16 жовтня перед головним корпусом Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, на фасаді якого і розмістили меморіальну дошку, повідомляє прес-служба вишу.

Вшанувати пам’ять загиблих студентів прийшли їхні друзі, учасники АТО, студентство, професорсько-викладацький склад і керівництво вишу.

У вступному слові ректор вишу Ігор Коцан зазначив: «Колись про героїв Крут Павло Тичина сказав: “Понад все вони любили свій коханий край”. От і троє наших хлопців любили рідну Батьківщину – Україну – понад усе й не пошкодували для неї навіть власних життів: це студент факультету економіки та управління Станіслав Потапчук і студенти факультету фізичної культури, спорту та здоров’я Артем Карабан і Герой України Андрій Снітко».


Меморіальну дошку загиблим студентам Ігор Коцан відкрив разом з головою студентської ради Андрієм Данилюком.

Опісля головний військовий капелан Волинської єпархії УПЦ КП, протоієрей Михайло Бучак з іншими священиками прочитав молитву й освятив меморіальну дошку.

«Хтось живе тілом, хтось – розумом, а хтось – душею й серцем. Ці хлопці, без сумніву, жили душею й серцем!» – наголосив протоієрей.

Також слова скорботи про загиблих героїв висловили учасники АТО – старший викладач факультету історії, політології та національної безпеки Тарас Літковець і студент факультету психології та соціології Сергій Мельничук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (Крымчанин) Показати IP 16 Жовтня 2018 18:39
Командувач Української добровольчої армії (УДА), народний депутат Дмитро Ярош заявив про відвід 5 і 8 окремих батальйонів УДА з передової на сході України. "Ми бачимо як після "дембеля" починають "дерибанити" учасників бойових дій. Ми маємо величезну кількість "АТОшних" організацій, що призводить до розпорошення потенціалу, який реально може бути найважливішим для України на даний час. Завдання УДА – зібрати всіх, хто воював, в єдиний ударний кулак", – додав Ярош. За його словами, УДА буде не тільки готувати загони тероборони, а й допомагатиме державним структурам не допустити російського реваншу в Україні.
олександр Показати IP 17 Жовтня 2018 18:13
Взагалі то батьків загиблих на відкриття дошки теж могли запросити..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus