USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку відкрили Палац правосуддя

19 Грудня 2017 15:46
Чотириповерхова будівля з 8 залами судових засідань, доступністю для мало мобільних груп населення та вдосконаленими умовами утримання підсудних замість тісних старих приміщень суду: у луцьку офіційно відкрили новозбудований Палац правосуддя, де працюватимуть судді Луцького міськрайонного суду.

Про це йшлося під час брифінгу з нагоди відкриття нового приміщення Луцького міськрайонного суду на вулиці Конякіна у Луцьку. Учасники брифінгу зауважили, що наразі в експлуатацію здали першу чергу будівництва.

Як зауважив голова суду Михайло Квятковський, наразі у новому приміщенні працюватимуть 14 суддів, чотири відділи суду. 10 суддів лишаються працювати у будівлі на вулиці Лесі Українки, 24. З його слів, у Палаці правосуддя створили максимальні зручності для громадян і ця будівля – нова планка відповідальності як для працівників суду, які повинні відповідати умовам, які для них створені та громадян.
Він висловив сподівання, що це приміщення стане храмом правосуддя, неупередженості, об’єктивності та справедливості. Він наголосив, що європейські умови нової будівлі слугуватимуть впродовж довгих років громаді Волині, адже раніше судова система не мала подібних приміщень.

На відміну від інших судових установ, у цій будівлі облаштували вісім залів судових засідань, шість з яких обладнані відповідно до вимог Кримінального кодексу, з загородження зі скла замість металевих.

Інша особливість приміщення – доступність першого поверху для маломобільних груп населення, а також наявність ліфтів на 2-4 поверхи.

Також тут обладнали кімнату для дітей, кімнати для проведення медіації. Про це розповіла начальник Головного управління Державної судової адміністрації в області Наталія Коцирій. Вона відзначила, що на Волині наразі з 20 судових установ лише дві розміщені у приміщеннях, збудованих для суду, решта ж працюють у пристосованих приміщеннях колишніх банків, райкомів партії тощо.

Михайло Квятковський зауважив, що наразі було лише дві зали судових засідань у будівлі на вулиці Лесі Українки. У решті приміщень було тісно навіть тоді, коли туди заходили п’ятеро людей.

Зараз у складі Луцького міськрайонного суду працюють 27 суддів та 100 працівників апарату суду. Весь колектив досі розміщувався у трьох приміщеннях – на вулиці Лесі Українки, Сенаторки Левчанівської та Шевченка. Відстань між корпусами становила до двох кілометрів, а враховуючи незручні маршрути громадського транспорту, це створювало незручності для людей.

Наталія Коцирій розповіла, що у будівлі обладнали 16 камер, що поділені на чоловічі, жіночі та для неповнолітніх і приміщення відповідають вимогам про чотири метри квадратні на особу. Отже, умови для утримання підсудних під вартою тут будуть найкращими в Україні.

З її слів, першу проектно-кошторисну документацію Палацу правосуддя затвердили у далекому 1992 році. З 1992 до 2002 року відбувалися окремі будівельні роботи. У 2007 році завдяки облраді вдалося виділити 180 тисяч гривень на коригування проектно-кошторисної документації, відповідно до потреб суду.

Будівельні роботи тривали з 2011 до 2013 року і перший транш коштів становив 4 мільйони гривень. Вже у 2016 році після проведення процедури закупівель переміг ПрАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» і фінансування робіт було достатнім завдяки Державній судовій адміністрації, що дало змоги нині ввести приміщення в експлуатацію. Загалом на будівництво за усі роки втратили 34 мільйони гривень. Левову частку – 28 мільйонів гривень, становили кошти, освоєні у 2017 році.

Суддя-спікер Анатолій Пахолюк розповів, що у будівлі обладнали приміщення прес-центру, де надаватимуть коментарі представникам ЗМІ. Він зауважив, що з наступного року діятимуть нові правила судочинства. Переважна більшість справ буде розглядатися у спрощеному провадженні . Також повернуться до триланкової судової системи з місцевими, апеляційними судами та Верховним Судом України.

З його слів, у будівлі найпросторіші приміщення відведені для залів очікування громадян,а найменші кабінети – для суддів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
право Показати IP 19 Грудня 2017 16:01
Все вірно, злочинність зростає, потрібно розширятися, а щоб комфортно було проводити судочинство - відкрили новий палац правосуддя. А чи буде воно там, те правосуддя?
123 до право Показати IP 20 Грудня 2017 10:36
з 9.00 до 18.00.
Олексій Показати IP 19 Грудня 2017 16:14
"Він висловив сподівання, що це приміщення стане храмом правосуддя, неупередженості, об’єктивності та справедливості" - :))))) Я під столом, система правосуддя в Україні знищена, або ж працює виключно в інтересах невеликої когорти "обраних".
сусід. Показати IP 19 Грудня 2017 16:17
Буде правосуддя, соколику, буде.....країна міняється, повільно , важко, з скрипом і рипом,,,,але все тут відбудеться в правильному руслі...колись думали , що комуняки назавжди, і з росією-мокшею любов, бож брати. А бачиш як повернулось.....І не всі судді хапуги, повір мені. Судді теж люди, різні є....меньше слухай крикунів та імби?илів, а на результат роботи дивитись і на ЛЮДЕЙ.
щось Показати IP 19 Грудня 2017 16:49
дуже здаля тих ЛЮДЕЙ сфотографували, але й так видно шубки-то не дешеві. на справедливості та обєктивності на такі не заробиш.
спостерігач до щось Показати IP 19 Грудня 2017 17:34
Працювати треба , а не дивитись на чиїсь стаки і "шубки".....
сусід. Показати IP 19 Грудня 2017 17:30
"здаля" то "здаля", а ти ж роздивився..от в нас народ го?нистий, в сусід корова здохла:-добре ой добре так і треба йому......вивели комуняки нормальних людей...заздрісники і крохобори лишились..стань сам суддею чи слідчим, щоб бандиту в очі дивитись... в Млинові суддя 28 двадцять вісім ножових поранень отримала, а ти зміг би?
Жора Показати IP 19 Грудня 2017 18:06
люди зубожіють, а тут палаци. та й зарплати у них захмарні!
жоріку до Жора Показати IP 19 Грудня 2017 18:19
піди працювати в суд....слабо???...бедзарність не беруть...., а за "захмарну" зарплату треба...@башити як д?рний....
скептик до жоріку Показати IP 19 Грудня 2017 22:13
ще не бачив жодного судді, який спітнів на роботі
семен до жоріку Показати IP 20 Грудня 2017 07:10
Що стати судею треба заплати від 250 тисяч вічно зелених.Так що жоріку до Жора підкинь мені їх і я піду працювати.
жоріку до семен Показати IP 20 Грудня 2017 13:14
сєня, іди вивчись, зароби вічно зелених, а тоді в суд....
скептик Показати IP 19 Грудня 2017 18:29
на жаль, Феміда в цю будівлю ще не скоро прийде
сусід. Показати IP 19 Грудня 2017 19:55
повилазили заздрісники які самі нічого не зробили і нічого не досягли...злоба людська та заздрість, страшне діло, шкода Вас ЛЮДИ ((.
123 Показати IP 19 Грудня 2017 20:54
Квятковського треба переселяти на пенсію, а не в Будинок правосуддя!!! Бо воно докерується до того, що і цьому Будинку правосуддя прийде пи..ець!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus