USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи насправді погрожували активісти луцькому судді?

13 Березня 2015 17:00
«Двоє невідомих в камуфляжі» вручили голові Луцького міськрайонного суду Михайлу Квятковському корпус від РПГ-26. Справу розслідують згідно зі статтею під красномовною назвою «погроза або насильство».

Більше того, у прес-службі волинської міліції вказують, що наразі тривають заходи щодо встановлення вказаних осіб. Однак зовсім іншу версію розвитку подій розповідають, власне, «невідомі особи», які «погрожували» служителю Феміди.

На підтвердження своїх слів вони демонструють відео, зняте в кабінеті судді.

Так, зі слів «невідомих» - керівника ГО УНСО-Волинь Сергія Власова та волонтерки Юлії Дмитрук – вони дійсно принесли до суду тубус. Однак порожній, себто зброєю він не являвся. «Шматок пластику та металу – аж ніяк не зброя, як каже суддя», - коментує Власов.

Щодо того, що активістів назвали невідомими – теж має місце неузгодженість. Прізвища «гостей» зареєстрували перед входом. Окрім того, перевірили документи. У Власова, каже, був при собі військовий квиток.

Зауважує чоловік також і про те, що охорона суду - спеціальний підрозділ судової міліції МВС «Грифон» - правильно виконали свої обов’язки. Вони не впустили активістів із тубусом до Квятковського – не пропустили навіть за турнікет.

Натомість викликали його помічника. І вже той завів Сергія та Юлію в кабінет судді. Оглянувши перед тим сам корпус РПГ.

Дані активістів записали перед входом у кабінет служителя Феміди. Вже в його кабінеті «гості», з їх слів, мило поспілкувалися із Квятковським, він дозволив знімати відео, оглянув тубус, прокоментував ситуації, які склалися навколо справ, які вже мають славу «сфабрикованих», тощо. Пояснив процедури, згідно із якими триває слідство.

До слова, текст звернення, з яким прийшли активісти, був прикріплений, власне, на тубусі. Сергій Власов запевняє: вони прийшли не щодо конкретної справи (хоча сам Квятковський і займається справою командира Другої афганської роти Андрія Стасюка), а стосовно усіх, які могли бути фальсифіковані.

Текст звернення приводимо нижче:

«Судді Квятковському та в його особі усім суддям Волинської області! На пам'ять й з нагадуванням про обов'язок перед народом України найближчим часом повернути правосуддя в суди - закрити всі сфабриковані справи, законним і справедливим судом засудити причетних до фальсифікацій, корупціонерів незалежно від посади та місця їх роботи: олігархів, чиновників, міліціонерів, прокурорів, а також назавжди звільнити суди від малограмотних та продажних суддів. Віримо і сподіваємось, що пам'ять та почуття честі вам ніколи не зрадять».

Зауважимо, після інциденту активісти відправили звернення Генеральному прокурору України Шокіну Віктору з проханням надати правову оцінку, на їх думку, неадекватним діям працівників міліції, зокрема Начальника УМВС у Волинській області Шпиги Петра у зв’язку із реагуванням на заяву голови Луцького міськрайонного суду Волинської області Квятковського Михайла Семеновича щодо на думку останнього погроз на його адресу.

Насамкінець Власов повідомив: розійшлися із суддею абсолютно мирно, опісля ще з годину він стояв біля суду за 5 метрів від дверей. Утім зрештою його таки ідентифікували як невідомого.

Додамо, відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті 377 (Погроза або насильство щодо судді) Кримінального кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
Анонім Показати IP 13 Березня 2015 17:19
шпана прийшла до влади. Скоро в церкву всякі сопливці з уна і унсо, праві і не дуже приходитимуть із зброєю.
Аноніму до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 21:22
А ти в яку церкву ходиш?
Правда до Анонім Показати IP 14 Березня 2015 19:06
Намек на то что пришла его очередь "выброситься из окна, повеситься или застрелиться". Должны констатировать , что в Украине правосудию пришел конец. Каждый теперь сам себе судья...
волинянка Показати IP 13 Березня 2015 17:32
Це вже точно, знайшли крайніх-суддів і паплюжать всі їх як можуть. Але якщо якісь проблеми-всі пруться в суд....щоб допоміг!!!!
Толік до волинянка Показати IP 13 Березня 2015 22:14
По-перше, не пруться, а звертаються, не треба хамити. По-друге, звертаються в суд, а не до судді, тим більш такого, як Квятковський.
СС до волинянка Показати IP 13 Березня 2015 22:35
Тобто. Суд це благодійна організація яка здійснює допомогу? Може "волинянка має рацію. Чув, що нібито голова апеляційного суду Філюк являється засновником "Благодійного Фонду 2014".
суд до СС Показати IP 14 Березня 2015 13:27
Фiлюк перший корупцiонер i всi це знают та всiх це задовiльняэ.
1212 Показати IP 13 Березня 2015 17:53
Зауважує чоловік також і про те, що охорона суду - спеціальний підрозділ судової міліції МВС «Грифон» - правильно виконали свої обов’язки. Вони не впустили активістів із тубусом до Квятковського – не пропустили навіть за турнікет. (цитата) Це знову підтверджує, шо міліція на Волині працює, а то вже всі почали говорити, що менти винуваті!!!
правий Показати IP 13 Березня 2015 18:03
так воно виходить, що менти завжди винуваті. тож не скажуть що вони не правильно зрозуміли.
Патріот Показати IP 13 Березня 2015 18:32
Якщо хтось читав посадову інструкцію Грифону то не стверджував би,що вони не винні. 1-зброя незалежно від того, чи вона заряжена чи ні- вона бойова зброя. 2 - чи були документи у "невідомих" на бойову зброю(незаконий обіг та зберігення) 3-Грифон не повиннен пропускати будь кого зі зброєю в приміщення(чи це помічниця чи це суддя).Дії міліції згідно ЗУ - вилучення,експертиза(бойова зброя чи ні) і відкриття справ за обіг і зберігання,погрози(хоч, це ніхто не доведе).А вот оформити цю статтю як явку з повинною і розібратись чому на Сході не вистачає зброї, а в Луцьку її серед міста готові продавати треба.Бо в одних в Харкові зброю конфісковують а інші проїхавши 900 км ще ходят нею хвастаються.
1212 до Патріот Показати IP 13 Березня 2015 18:36
Та це тубус від РПГ Патріоте ти повинен це знати!!!
УНСО до Патріот Показати IP 13 Березня 2015 18:56
Якщо це зброя, (пустий тубус, тобто шматок пластику) ти приходь патріот за цією ,,зброєю'' бери і їдь із знею на схід, і досить спекулювати сходом, більшість із вас що сидять у теплих квартирах перед монітором, тільки те й вміють, -Краще на схід їхали б! І таке інше. А самі носите хабарі, нв схід і копійку не дали, зате писати ви мастаки! А на Волині кожне дитя, дорослий, і люди похилого віку знають, суд, міліція, прокуратура і чиновники всіх рангів, це одна ,,родина'' яка вкорінилась у нас на Волині, і дуже трясеться над медовими місцями, і як тільки зачепиш осине гніздо, вони всіма правдами й неправдами (останнього більше) будуть себе захищати. Ви шановні критики дайте мені відповідь на одне питання, чому зараз дуже швидко приймається міра запобіжного заходу (увязнення) для майданівців та АТОвців, а корупціонери, вбивці, пяні синочки впливових батьків, не покарані, на волі, і за кермом??? Де той суд!? Де справедливість?! Пишіть тут, малюйте, і живіт у цьому болоті!!! А ми не хочемо, і будемо боротись до кінця, за себе, майбутнє своїх дітей, ну і за вас, (проти вашої волі)) Слава Нації, Вільній та Чистій Україні
11 Показати IP 13 Березня 2015 18:32
просто мента, як завжди, саме просто крайнім зробити..
УНСО Показати IP 13 Березня 2015 19:00
А ,,Грифонці,, молодці, і немає чого на них спихати все!!! Якби наші судді були чесні і не продажні, то ніхто до них не ходив би, і охорони не потрібно було б, а так за рахунок хлопців відводять від себе увагу, але не думайте шановні що у вас все так легко вийде, усіх не пересадите, не вб'єте, нас багато, а вам відповісти прийдеться
Звернення до команди Показати IP 13 Березня 2015 19:09
Шановний, так що буде з хлопцями?
УНСО до Звернення до команди Показати IP 13 Березня 2015 19:15
До якої команди питання?
Звернення до УНСО Показати IP 13 Березня 2015 19:36
До командира "Грифон"
212 Показати IP 13 Березня 2015 19:11
З якими?
Звернення до 212 Показати IP 13 Березня 2015 19:38
З його підлегими хлопцями. Працівниками судової міліції
Андрій Показати IP 13 Березня 2015 19:37
Много шума из ничего
Той, хто Показати IP 13 Березня 2015 20:04
добре знає Квятковського по роботі. Народ, Про що ви виговорите? Я знав, що Квятковський не рицар, але що він такий брехун.... Це шок. Його місце за гратами, за свідоме поширення неправдивих відомостей. І це ж не просто. Через цю брехню людей звинувачують у кримінальному провопорушенні. Безпідставно звинуватили охоронців. Ця людина безчесна. Я зроблю все, щоб таких не водилось в судах.
ми Показати IP 13 Березня 2015 20:34
хлопці тримайтеся ми з вами
Йо Показати IP 13 Березня 2015 21:20
Не Квятковський, а 201-й. Квятковських багато - 201-й один.
анонім Показати IP 13 Березня 2015 23:26
Не зрозуміло, для кого такі гучні заяви, статті. Молодці активісти, розумні. Щоб не сфабрикували справи проти них , вони зняли все на відео, і цим довели , що вони це наше майбутнє, розумне, прозоре , чесне і дуже сміливе. Не кожен прийде до судді за інформацією для широкого кола людей, тому ,що невідомо, що завтра ,на рахунок цього візиту розкаже правоохоронним органам цей суддя. Давайте вірити , що у суддів теж є совість!!!
Я Показати IP 14 Березня 2015 07:29
А що то воно таке що приходило до суду і вирішувало як поступити із справами.Вже це воно докерувалося що у людей зубожіння. Переміни за останній рік вже немає чого списувати на папередніків, які розкрадали все.
Громада до Я Показати IP 14 Березня 2015 11:43
Я остання буква в алфавіті.
квятковскій це Показати IP 14 Березня 2015 08:19
скотина яка захіщае наркоторговців з версаля під керивництьвом бувшого мусора Прохора
111 Показати IP 14 Березня 2015 12:49
А я вважаю, що Квятковський порядний чоловік і грамотний суддя.
Всі до 111 Показати IP 14 Березня 2015 16:25
Ми вважаєм, що ти йолоп, а Квятковський брехун.
110 до 111 Показати IP 14 Березня 2015 19:03
Ти вважаєш, чи ти знаєш? Ти той, хто вважає, чи ти Квятковський, або його шеф Філюк, той, хто варить всі гнилі справи?
0007 Показати IP 15 Березня 2015 14:09
Повна анархія! Активісти?це вже якісь бандгрупи творять що хочуть! Пора закінчувати цей безпрєдєл!
У до 0007 Показати IP 16 Березня 2015 08:18
Анархія в судах. А активісти провели хорошу акцію. Маємо взяти за зразок. Повага організаторам акції.
У Показати IP 16 Березня 2015 08:23
Анархія в судах. А ти 0007, цю анархію хочеш зберегти, бо є її частинкою.
Особисто за Власова Показати IP 13 Червня 2015 09:15
Те, що він тут творить скоро вилізе йому боком. Повоював він тиждень-другий і першого бою вернувся, бо він по його же словах "не воїн", але тут вміло прикривається не тільки УНСО, але й Айдаром. П"янки, бійки і т.п. не роблять йому честі. Кришування нелегальних точок чи вибивання з них мзди. З погроз судді він опустився до погроз жінкам і дітям... Поцікавтесь по Луцьку...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus