USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку – відкритий чемпіонат міста з легкої атлетики. Фоторепортаж

11 Липня 2020 18:49
Впродовж двох днів у Луцьку відбувається відкритий чемпіонат міста з легкої атлетики серед дорослих та юніорів. Цього разу змагання особливі: з’явилися нові види протистоять з метання.

Змагання розпочалися в 10:00 на легкоатлетичній базі для метань Луцького НТУ.

У своїй віковій групі перше місце здобув 15-річний Євгеній Літвін.

«Я дуже задоволений змаганнями, адже метнув на 54.3 м. Це мій особистий рекорд. Мене надихає і місце, де відбуваються змагання, адже в майбутньому я зможу тут тренуватися.

Раніше мої заняття проходили у закинутій військовій частині. Я відчуваю, що зможу досягнути значно кращих результатів і наполегливо до цього йду», – наголосив спортсмен.

Участь у змаганнях беруть спортсмени з Волині, Рівного, Ужгорода та Києва.

Збірників національних команд привіз старший тренер Ярослав Чмир.
"Сьогодні своїх спортсменів я привіз з Мукачевого, там вони проходили збори.

Нам було цікаво подивитися новий майданчик, де має бути чемпіонат України та можуть відбуватися тренувальні збори. Я можу сказати, що це один із кращих секторів, які я бачив. Щодо виступів спортсменів, то як для перших змагань, – вони виступили більш-менш добре. Звісно, що хотілося краще. Але я розумію, що з карантину будемо ще довго виходити. Втім, до наступних змагань ми плануємо підготуватися краще і покажемо вищі результати«, – поділився враженнями Ярослав Чмир.

Серед топових спортсменів була волинянка, учасниця Олімпійських ігор Ірина Климець.

«Тішуся, що я тут, адже останні змагання, на які я їздила, були 11 лютого. Тоді в Мукачевому проходив Чемпіонат України. Після них ми поїхали в Туреччину й активно готувалися потім на зборах до зимового кубку з метань, але за тиждень до змагань нам повідомили, що вони скасовуються через пандемію. І з того часу до нині вже півроку не було ніяких змагань, лише постійні тренування.

Ці змагання стали для мене таким собі етапом мого періоду завантаження, адже під час карантину я дуже покращила свій фізичний стан, багато працювала зі штангою і результатом на сьогодні задоволена – 68.76 м. Тепер плавно підходимо до Чемпіонату України», – пояснила спортсменка.
«Такі змагання підвищують спортивний імідж міста» , – наголошує директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Володимир Захожий.

«Пригадуємо, що з 2015 року стався великий поштовх для розвитку королеви спорту: тоді, завдяки Ігорю Палиці та фонду «Тільки разом» здійснили реконструкцію стадіону "Авангард". Після того ми одразу прийняли змагання дуже високого рівня – чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств. Раніше такі змагання були тільки у Києві, Львові, Дніпрі, Донецьку.

І от, зараз маємо новий центр для метання, таких в Україні ніде немає. У планах, що тут відбудеться Чемпіонат Європи з метань. Як результат, зростає фінансування галузі, молодь бачить найрезультативніших спормтенів, нинішніх лідерів і бере з них приклад«, – коментує Володимир Захожий.

За ходом змагань спостерігав завідувач кафедри фізичної культури, спорту та здоров’я Луцького НТУ Савчук Сергій. Він розповідає, що новий центр з метань зацікавив спортсменів з-за кордону.

«Ми очікуємо, що тут в майбутньому будуть відбудуться цікаві змагання всеукраїнського і міжнародного рівнів. А про нас уже знають за межами держави: нещодавно телефонували наші друзі з Білорусі, Молдови та Польщі та кажуть, що їхні спортсмени готові їхати до нас на змагання. Також кажуть, що хочуть приїхати до нас на навчально-тренувальні збори».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus