USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку відремонтують дорогу, у вибоїнах якої активісти висадили квіти

29 Травня 2019 13:11
Капітальний ремонт проїжджої частини на вулиці Набережній разом із тротуарами із гарантією на 10 років вартуватиме близько 80 мільйонів гривень. Проблема у тому, що частину дороги побудували на будівельному смітті, яке звозили на вулицю ще у 70-х роках.

Про це під час пленарного засідання чергової 57-ї сесії Луцької міської ради сьогодні. 29 травня, повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась.

З його слів, спуск з вулиці Ківерцівської на вулицю Набережну побудували на будівельному смітті.

«Коли ми запросили спеціалістів із лабораторії, яка вимірює щільність та пружність дороги, то виявили причину, через яку вона постійно сиплеться. Ще у 70-х роках туди звозили будівельне сміття, на якому пізніше і зробили дорогу. Тільки в 2017 році на ремонт Набережної потрібно було 27 мільйонів гривень, а тепер – близько 40 мільйонів. А для того, що зробити капітальний ремонт вулиці Набережної повністю, з гарантією на 10 років, потрібно 80 мільйонів гривень», – каже Юрій Крась.

Він розповів, що уже пройшов тендер на суму 3 мільйони гривень, а на 1 мільйон 700 тисяч гривень – не пройшли торги, оскільки двоє учасників подали документи, але не прийшли на торги.

«Саме тому 31 травня буде оголошено торги повторно», – зазначив Крась.

Разом із тим депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук зазначив, що на Волині немає проектантів, саме через це виникає певна затримка із ремонту доріг:

«Є певна процедура: спочатку робиться проект, тоді – експертиза, далі – тендер, оскарження тендеру і так далі. Ми не можемо – сьогодні захотіли і одразу приступили до ремонтних робіт», – наголосив обранець громади.

Тож, луцькі обранці громади проголосували за те, аби цього річ зробити поточний ремонт 27-ми доріг. Орієнтовно на такий ремонт потрібно 3,5 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 29 Травня 2019 14:56
На перехресті вулиць Шопена та Коперніка є ще не таке: біля будинку просів тротуар і там постійно є калюжа, в якій вже почали рости рослини характерні для долин та боліт, а також плавають різні болотні жучки. Правда жаби ще не завелись. Центр міста...
Олег Показати IP 30 Травня 2019 23:39
На смiттi простояло довше нiж за `iхнiми так званими технологiями , якi навiть зими не витримують ))) хватить брехати та вигадувати новi байки !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus