USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські СБУшники не хочуть платити в міську казну мільйон гривень

10 Грудня 2014 14:00
Волинські СБУшники просять Луцькраду звільнити їх від сплати пайової участі у розвиток інфраструктури міста, кажуть, що й так допомагають місту.

Таке прохання розглянули під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою сьогодні, 10-го грудня.

Йдеться про зведення багатоквартирного будинку на вулиці Набережна, 2, на земельній ділянці площею 0,78 гектара.

Як повідомили члени комісії, в будинку має бути 135 квартир, з яких 14 передадуть малозахищеним городянам. Щодо першого поверху, то його планують використовувати в комерційних цілях.

«Загалом, пайова участь - десь 2 мільйони гривень, з яких 946 тисяч гривень за квартири, інше за офісні приміщення», - розповідає член профільної комісії Сергій Волик.

Короткий зміст документу-прохання:

«Відповідно до рішення Луцької міської ради від 29.04.2009 року №39/137, було надано Управлінню Служби безпеки України у Волинській області земельну ділянку у постійне користування площею 0,78 гектара на вулиці Набережна, 2,для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

З часу надання земельної ділянки Луцькрадою прийнято ряд рішень щодо сплати коштів пайової участі у розвиток інфраструктури міста. Вважаю, що УСБУ у Волинській області, як замовник будівництва, не повинне залучатися до пайової участі у розвиток інфраструктури міста з таких мотивів:

- Умови Положення про пайову участь не поширюються на об’єкти будівництва, які розпочаті до 01.02.2013-го року, але будуть вводитися в експлуатацію у наступних роках. Зокрема УСБУ подало в Інспекцію ДАБК декларацію про початок виконання підготовчих робіт будівництва багатоквартирного житлового будинку, яка була зареєстрована 08.01.2013-го року;

- У Положенні про пайову участь визначено, що не залучаються до пайової участі у розвиток інфраструктури Луцька замовники об’єктів забудови територій, що здійснюються згідно з результатами інвестиційних конкурсів, або аукціонів. Так забудова наданої земельної ділянки була організована Управлінням згідно з результатами проведеного конкурсу у формі аукціону.

Водночас, співробітники УСБУ у Волинській області, пишаючись приналежністю до міської громади Луцька та усвідомлюючи свої обов’язки щодо сприяння розвитку рідного міста, в межах визначеної чинним законодавством компетенції, вживають заходів щодо захисту економічного потенціалу міста, законних інтересів та прав усіх співгромадян. Зокрема, завдяки зібраними співробітниками Управління матеріалам вдалося спонукати ряд суб’єктів господарювання до виконання визначених чинним законодавством обов’язків щодо пайової участі у розвитку інфраструктури міста та внесення коштів до міського бюджету.

На підставі викладеного, прошу не залучати УСБУ до пайової участі у розвитку інфраструктури міста».

За підписом тимчасово виконувача обов'язків начальника Управління О. Карпенка.

Обговоривши питання, члени профільної комісії підтримали його одноголосно й рекомендують депутатам під час сесійного засідання звільнити УСБУ у Волинській області від сплати пайової участі у розвиток інфраструктури міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
лучани Показати IP 10 Грудня 2014 14:02
Вони мають пільгові пенсії, квартири, комсубсидії, і ще вимагають .
вітя Показати IP 10 Грудня 2014 14:13
хай платять. Люди бідні все оплачують і такі що живуть на широку ногу хочуть і тут ще не платити а все з бідних здеруть
НІНА ЛОГІКА Показати IP 10 Грудня 2014 14:24
А шо то за ціни такі на житло? За такі гроші любий може купити.
111 Показати IP 10 Грудня 2014 14:25
За який *** їм пільги? Пенсії треба їм взагалі скасувати - вони за життя крадуть стільки, що ще і правнукам залишається!
Водій Показати IP 10 Грудня 2014 14:31
А чим взагалі займається те СБУ, яка від нього користь для громадян???? Анахронізм якийсь!!! Пережиток КДБ......
Ваня Показати IP 10 Грудня 2014 14:34
Боже,Боже,що твориться. Найбільші корупцівонери,захмарні пенчії,захмарні зарплати повне державне утримання і ще їм мало. А нам зашморг на шию. Це вже всім капец. Це намішка над нами. Тероризують народ, думають чи ми довго витримаємо
поле Показати IP 10 Грудня 2014 14:37
Лучанам Показати IP 10 Грудня 2014 15:13
У всіх попередніх дописувачів коротка пам'ять і схиблене уявлення щодо умов роботи в СБУ. Але давайте по-черзі... Про які пільгові пенсії, квартири і комсубсидії ви говорите? Ви взагалі бюджетний кодекс останні років 10 бачили??? Цих речей уже давно немає! Живуть на широку ногу? Заробітна плата становить не більше 250 долларів... Для порівняння - на більшості підприємствах Луцька заробітна плата на позначці 200 долларів лише починає стартувати! Йдемо далі... Щодо скасування пенсій - не ти "111" формував пенсійну систему аби давати такі "слушні" висновки та недалекоглядні рекомендації. Якщо розвивати твою тему - то необхідно взагалі скасувати пенсійну систему, впровадивши натомість систему накопичень (хто скільки відклав - то й матиме). Тоді би твоя душенька була би спокійною. А хто скільки краде - на то й існує прокуратура, а невдовзі, маю надію, буде створено нормальний орган з протидії корупції! От тоді лави чекістів нарешті почистять - аби ні у кого не виникало таких невмотивованих нарікань! Чим займається СБУ? Яка від нього користь для громадян? "Водій", перед тим як нисати таку чушню - відвідай як мінімум офіційний сайт СБУ - розділ новин... Можеш навіть зважитися і напружити свій мозочок законом України "Про СБУ", заодно і зрівняєш завдання, визначені законодавством, з безпосередніми результатами! "Ваня", якщо на твою думку в СБУ таке файне життя, то скажи, чому там стільки вільних місць і ніхто туди не наважується йти? Якщо усі такі розумні, то чому ви не працевлаштуєтесь?
лучани до Лучанам Показати IP 10 Грудня 2014 15:24
Як живуть СБУшники можна оцінити по автопарку, який стоїть під забороненим знаком біля Укртелекому ,на закритій стоянці та на тротуарах біля Меморіалу.
Лучанам до лучани Показати IP 10 Грудня 2014 15:29
Щоб ви знали : усі машини, які їздять по Луцьку - всі належать сбушникам! Кожна припаркована десь машина - сбушна))) Ви випадково маразмом не страждаєте?)) Може саме через це сидите вдома без роботи і ганьбите кого-небудь?
Анонім до Лучанам Показати IP 10 Грудня 2014 15:35
Це де так багато вільних місць на зарплату 200$? Давай в студію.
Лучанам до Анонім Показати IP 10 Грудня 2014 15:43
Тобі то що? Таких як ти нікуди все рівно не візьмуть!
Лучани до Лучанам Показати IP 10 Грудня 2014 15:59
Дивний коментар. Якщо не влаштовує зарплата - міняйте роботу, але ж не викуриш нікого з такої "поганої" роботи. Якщо ж говорити про ефективність діяльності державного органу по новинах на його офіційному сайті, то в нас правопорушень вже не мало б існувати взагалі. Чи не так? А в цілому - якщо є спір з міськрадою і впевнені в своїй правоті - будь-ласка, до суду, а не пишіть їй листи з очевидними дурницями (це я про "...пишаючись приналежністю до міської громади ... і т.д.). Цікаво, якби міськрада з таких мотивів звільнила когось від сплати цих коштів, щоб сказало СБУ?
Націоналіст до Лучани Показати IP 11 Грудня 2014 20:57
Треба звільнити усіх сбушників! Толку від них нуль! Якби їх і не було - нічого б не змінилося! Лише кришують усе, розвели вседозволеність правосєків, "незалежних" засобів масової дезінформації, якими управляють олігархи і бандити, а самі лише то й роблять, що катаються на шикарних машинах! Революція пройшла, а люди нічому не навчилися - сбу треба взагалі скасувати як орган! А то лише пуза відїдають і нічого не роблять! Звільнити і відправити в ато на м'ясо, а не молодь ненавчену відправляють, а ці лише по теплих кабінетах сидять! Дарма їх тоді не спалили як у Хмельницьку! Одним словом - сволота...
Олег до Лучанам Показати IP 20 Грудня 2014 10:14
Бла-бла-бла!
Анонім Показати IP 10 Грудня 2014 15:30
Функція СБУ не будувати будинки. Платіть своїм офіцерам зарплати, і ті за савй рахунок покупляють собі квартири. У даному випадку , роздача цих квартир прирівнюються до внутрішньої корупції.
юрист Показати IP 10 Грудня 2014 15:44
так землю міська рада дала СБУ , а будував і продавав квартири Чорнуха, комерція теж його Цікаво чому про це мовчать депутати - в бюджет гроші не потрібні чи це новорічний подарунок Чорнусі від Діда мороза Романюка. мільйончик зайвив не буває , добре ділеться на двох
Луцьким депутатам на Показати IP 10 Грудня 2014 21:18
Чому ці члени комісії Луцькради,які одноголосно підтримали звільнення УСБУ від сплати пайової участі в розмірі одного мільйона гривнів,не зауважили той ганебний факт,що з причин недолугого будівництва цього будинку на болоті,внаслідок потужних ударів при забиванні бетонних сваїв, за 30 метрів від нього в критично-аварійному стані опинилася школа №3 (зʼявилися велечезні тріщини та один зі шкільних блоків почав відходити від іншої частини)?! Тоді ремонтні роботи та укріплювальні заходи у цій школі обійшлися Луцькраді в кругленьку суму – 640 тисяч гривень бюджетних коштів з міської казни! А тепер ще й безпідставно від сплати пайової участі звільнили? А хто буде покривати непередбачені витрати спровоковані з їхньої вини?! І це такий їхній внесок в розвиток інфраструктури міста,розвалюючи її?!
стоп Показати IP 10 Грудня 2014 21:44
кгб залишилось
НОНА Показати IP 10 Грудня 2014 23:23
Наскільки мені відомо за останній рік з СБУ звільнилося багато людей. А щоб там був нормальний порядок СБУ треба заставити займатися своєю роботою - ловити шпигунів та диверсантів. Забрати в СБУ функції боротьби з корупцією і економічною злочинністю і все гаплик. Ви подивіться ті співробітники хто служить в військовій контрозвідці чомусь на джипах не їздять, а в основному ходять пішки.
Націоналіст до НОНА Показати IP 11 Грудня 2014 21:01
Всі вони там катаються на іномарках! Спочатку віджимають - а потім оформляють на кумів та друзів! Інакше чому у нас така армія обісрана і не може якусь купку бандитів вибити з українських міст? Тому що всюди кришували аби тільки не зіпсувати відносин! Треба їх усіх звільнити разом з мєнтами!
??? Показати IP 11 Грудня 2014 00:28
Цікаво, а яку кількість квартир у цій хатці отримають саме СБшники? Ділянка СБ, гроші має платити також СБ, 17 квартир віддається малозахищеним.Виходить 118 квартир під продаж? Арифметика на користь № 536. А малозахищені мабуть керовніки зновуж СБ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus