USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У Луцьку відтермінують питання встановлення пам’ятника загиблим вірменам

21 Грудня 2017 10:55
Оскільки пам’ятник невинним жертвам вірменського та українського народів тепер планують спорудити на території вірменської церкви, а не у Старому місті, депутатів просили наразі зняти питання про спорудження пам’ятника з розгляду.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 21 грудня.

Члени комісії розглянули звернення релігійної громади «СУРБ САРГІС» Української єпархії вірменської апостольської церкви Луцька щодо надання дозволу на встановлення пам’ятника невинним жертвам вірменського та українського народів на перехресті вулиць Караїмської та Галшки Гулевичівни.

Представники вірменської діаспори міста просили депутатів відтермінувати це питання, адже відбулися позитивні зрушення щодо відведення ділянки для будівництва вірменської церкви. Питання наразі просять зняти з розгляду, адже, можливо, цей пам’ятник встановлять на території, відведеній для будівництва церкви. Зі слів представників вірменської громади, цей об’єкт буде гарною спорудою, що стане окрасою Луцька.

Члени комісії вирішили врахувати думку представників вірменської громади та зняти питання з розгляду.

Нагадаємо, нещодавно депутати міськради підтримали пропозицію надання дозволу вірменській громаді на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування для будівництва та обслуговування храму, господарських будівель і споруд на вулиці Потебні, 105.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus