USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку волонтери зібрали для ЗСУ та тероборони майже 25 мільйонів гривень

22 Травня 2022 14:29
З часу повномасштабного російського вторгнення в Україну волонтери центру «Ангар» у Луцьку зібрали на потреби ЗСУ й територіальної оборони майже 25 мільйонів гривень.

Про це розповіла Суспільному волонтерка Ольга Валянік.

Для бійців з 24 лютого передали 40 автівок, 30 квадрокоптерів і понад пів сотні тепловізорів.

Наразі, говорить Ольга Валянік, потреба є у піксельній формі для бійців: «Майже закрили ці запити, але ще в нас залишився непроплачений борг за цю форму».
Читати ще: «Так, я з України». У Луцьку волонтери-музиканти зібрали понад 200 тисяч на ЗСУ

До «Ангару» в Луцьку за гуманітарною допомогою заїхали волонтери з Харкова Роман Євглевський та Дмитро Вергун. Для Дмитра це вже 14-та поїздка.

«Сьогодні в нас медикаменти й харчування, «сухпайки». Тому що пішли в деяких напрямках в наступ наші, готувати в них не виходить і просять саме «сухпайки», то нам зібрали. Машина йде на балаклійський напрямок, а там вже розподіляється між ротами», – говорить Дмитро Вергун.
Роман Євглевський везе на передову позашляховик та дорогою заїхав в «Ангар», щоб заповнити його товарами першої необхідності.

«Допомагаємо 93-й, 92-й бригадам. Зараз ми женемо цю машину в район Барвінкового, буде машина ця служити. Щоб не гнати порожньою – приїхав у волонтерський центр і буду завантажувати», – зазначив волонтер.
Волонтерському штабу «Ангар» у Луцьку допомагають фінансово благодійники та небайдужі люди.

Як зазначив музикант і волонтер Мирослав Кіруєв, який щодня організовує вуличні концерти в Луцьку, від початку квітня на армію завдяки музиці вдалося зібрати понад 200 тисяч гривень. На ці гроші придбали вогнетривкий одяг для танкістів та приціл нічного бачення.

Волонтерський центр допомоги «Ангар» працює з першого дня повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Волонтерами стали актори театру «Гармидер», луцькі фотографи, журналісти та небайдужі волиняни. Вони збирають для бійців захисну амуніцію та провізію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus