USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку врятували зір чоловікові, який травмувався «болгаркою»

28 Травня 2020 13:34
Цього тижня у Волинській обласній клінічній лікарні у відділенні мікрохірургії ока зробили складну та результативну операцію – вдалось врятувати око та зір пацієнтові із важкою травмою – у хворого була проникаюча рогівкова травма ока з внутрішньоочним стороннім тілом.

Про це повідомляють на сторінці відділення у facebook, пише Волинь Правда.

Пацієнт травмувався при роботі щітковою насадкою на «болгарці» без дотримання правил безпеки.

При огляді було виявлено проникаюче поранення із металевим стороннім тілом, один кінець якого знаходився в раневому каналі рогівки, а інший – заходив у кришталик.

За даними УЗД лікарем Ігорем Стадницьким було з ‘ясовано, що стороннє тіло є досить довгим та проходить в задню камеру ока через весь кришталик.

Зір пацієнта на момент поступлення – 0,06 (рахунок пальців з 3 метрів).

Тактика лікування була поділена на декілька етапів:

Першим етапом, було видалення стороннього тіла із ушиванням рани рогівки. Оскільки стороннє тіло було в рівень з рогівкою і не виступало над її поверхнею достатньо, щоб видалити його ззовні. Було вирішино «подати» його із передньої камери через розширений парацентез. Внутрішньоочним стороннім тілом виявилась дротинка довжиною близько 12 мм.

Другий етап лікування полягав у терапевтичному лікуванні запального процесу та попередження розвитку інфекційного процесу. Цей етап зайняв декілька днів та підготував око до третього етапу, а саме боротьби із травматичною катарактою та, відповідно, очікуваним покращенням зору.

Третім етапом було проведено факоемульсифікацію травматичної катаракти із імплантацієї інтраокулярнї лінзи. Операція була не легкою, оскільки стороннє тіло повністю пробило як передню так і задню капсулу кришталика, що могло б під час операції спричинити «утоплення» кришталикових мас. Проте все пройшло добре, зір пацієнта на другий день після імплантації кришталика 0.5 (5 рядків), та поступово покращується.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Москаль Показати IP 28 Травня 2020 16:47
МОЛОДЦЫ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus