USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Сьогодні боронимо Україну пліч-о-пліч з власними синами»: у Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців

15 Лютого 2021 14:16
У Луцьку відзначили 32-гу річницю виведення військ з Республіки Афганістан та День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Захід відбувся сьогодні, 15 лютого, на меморіальному комплексі «Вічна Слава». У дійстві взяли участь представники влади, ветерани війни в Афганістані та небайдужі лучани.

«Коли виводили війська з Афганістану, я вже вчився в інституті. Прийшов з війни у 1986 році, а 1987-го вступив до вишу. Особисто для мене новина про завершення цієї десятилітньої війни була найпрекраснішою із тих, які я чув. Це була не наша війна, але у ті часи, як то кажуть, нікого не запитували згоди, але й ніхто від обов’язків не ховався. Кожна сім’я, у якій був юнак, молила Бога, аби тільки хлопця не відправили до Афганістану. На жаль, ми захищали інтереси не своєї держави. Але сьогодні ми пліч-о-пліч з нашими синами боронимо Україну. Для нас, афганців, це уже друга війна. Ні клаптя нашої землі ми ворогу не віддамо», - наголосив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини голова Волинської обласної організації Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович.

Також він зауважив, що до пандемії День виведення військ з Афганістану відзначали концертом та урочистою ходою від Театрального майдану до меморіального комплексу «Вічна Слава». Натомість, цьогоріч, аби не наражати учасників заходу на небезпеку, дійство відбулося, зі слів ветерана, скромно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus