USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку винесли вирок водію, який на смерть збив 10-річного хлопчика на Дубнівській

31 Грудня 2020 19:34
В обласному центрі Волині водія, який на смерть збив десятирічного хлопчика, що переходив дорогу по пішохідному переході на вулиці Дубнівській, засудили умовно.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Так, 5 вересня обвинувачений, керуючи «ГАЗ-3307 ФУА», рухався вулицею Дубнівською зі сторони проспекту Волі. Водій «ГАЗ» не зупинив автомобіль попри те, що маршрутка стала зменшувати швидкість перед пішохідним переходом. Натомість водій вантажівки продовжив рух та допустив наїзд на пішохода, який переходив дорогу по «зебрі».

Внаслідок ДТП 10-річний хлопчик отримав травми несумісні з життям.

У суді водій вантажівки свою вину визнав повністю. Він розповів, що помітив маршрутку, яка зменшувала швидкість, однак подумав, що вона зупинятиметься на зупинці. Не помітивши знаку нерегульованого пішохідного переходу, він об’їхав маршрутку та допустив наїзд на пішохода.

Чоловік щиро розкаявся у вчиненому, ствердив про примирення між ним та потерпілими, просив суворо його не карати.

Батьки померлого хлопчика розповіли, що з обвинуваченим вони примирились та вибачили його, а також попросили суд не позбавляти його волі. Вони також просили задовольнити цивільний позов про відшкодування завданих збитків (моральної шкоди та витрат на правову допомогу), заявлений ними до АТ «Українська залізниця», як до роботодавця обвинуваченого, зважаючи на перенесені ними страждання по смерті дитини, які не припиняються і в цей час, зазначивши також, що мають намір в подальшому заявляти позов і до страхової компанії, у якій застрахований автомобіль винуватця ДТП.

Врахувавши всі обставини справи, суд призначив водію покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням водійського посвідчення на три роки, однак змінив це покарання на 3 роки умовного. Також суд задовольнив цивільний позов батьків загиблого, стягнувши з АТ «Українська залізниця» на користь кожного з них по 500 тисяч гривень моральної шкоди та по 10 тисяч гривень витрат на надання правової допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Пенсіонер Показати IP 31 Грудня 2020 20:46
Рішення більше, як дивне. Вбив дитину, яка переходила дорогу згідно правил і за це, можна сказати, ніякого покарання! У нас, що, людське життя нічого не вартує?! А якби на місці цього хлопчика була дитина (не дай Боже) цього судді, що виносив таке "справедливе і мудре" рішення, якби він реагував би на це?.
Перехожий до Пенсіонер Показати IP 31 Грудня 2020 22:42
Продалися 100 відсотків. Я як водій чітко розумію якщо в попутному напрямку авто зменшує швидкість перед пішохідним переходом то це означає що пропускати пішохода, а камікадзе на Газоні це ж не легкове авто починає обганяти. Судді взагалі все рівно його цікавлять гроші.Тому водій точно винуватий у вбивстві дитини але це їхня справа хочуть гроші взяти то хай не давлять тоді на жалість про перенесені ними страждання по смерті дитини, які не припиняються і в цей час, вони не закінчаться ніколи і гроші ніякі це не компенсують. Я теж пережив втрату сина 12 років йому було і ніякий час це не лікує.Тому питання чисто наживи
Лучанин до Пенсіонер Показати IP 31 Грудня 2020 22:47
Судді взагалі всерівно його цікавлять гроші а зі сторони батьків це зрада як Юди і ціна в яку вони оцінили життя свого сина, а перенесені ними страждання по смерті дитини, які не припиняються і в цей час як вони пишуть це просто театр тому що ніякі гроші це не залікують.
Олександра до Лучанин Показати IP 1 Січня 2021 11:11
Я думала, що життя не продається... А ще віруючі люди, шкода,що ходять моляться, але гроші стали важливішими...
Джек до Олександра Показати IP 2 Січня 2021 01:50
Ісус на хресті простив всіх хто його вбили,завдяки цьому ти,дура зараз живеш. Вони проситили водію,бо шо він на зоні,що на волі-для них вже нічо не рішає.
Перехожий до Джек Показати IP 2 Січня 2021 19:39
По-перше це сталося посеред білого дня при дуже хорошій видимості, по друге пряме порушення ПДР, по третє це район школи де особливо потрібно бути обережним . Хто має бути мудрішим дядько на Газоні чи дитина 10 років???? Тому тихенько за гроші замняли і ще треба по 500 тис кожному з батьків щоб спати спокійно.......
Джек до Перехожий Показати IP 3 Січня 2021 01:16
Кому легше зупинитись-людині 50кг,машині-2000кг?
Перехожий до Джек Показати IP 4 Січня 2021 20:03
Чомусь маршрутка зупинилася? Треба просто мозги включати
Боб до Пенсіонер Показати IP 31 Грудня 2020 23:10
Читали статтю? Сторони дійшли примирення, постраждалі просили строго не карати і т. д. Того і таке рішення суду.
Боб Показати IP 31 Грудня 2020 22:30
Це за межами людського розуміння. Куди ж ви, люди, котитесь?
ЛАЙФХАК Показати IP 31 Грудня 2020 23:37
Хочеш когоСь завалити - збий машиною - дадуть 3 уСловно!!! СУДДЯ МРАЗЬ!!!
Водовоз Показати IP 1 Січня 2021 08:48
30 декабря 2020 года .Переход бассейн, спорткомплекс на Грушевского. Пацан. тоже лет 10,выбежал из двора от космоса, и на всех парах по переходу. Визжали тормоза у всех кто ехал,и слева и с права ,как оно осталось живым непонятно и что водитель опять бы попал???А этому пацану было пох , в бассейн забежал, спешило оно!!!
алксей Показати IP 15 Січня 2021 21:22
не буду говорить какая власть лучше но в 80 читаю статью где водитель просит судей смягчить вину за то что он двигаясь по трасе с переди машина притормаживает я на трасе ее обгоняю и сбиваю мужчину на смерть мне дают четыре года тюрми это он пишет отсидев уже год чтоб сократили суд ему отказал а теперь сравните разницу и поймите где мы живем я не говорю за европу посмотрел на записи и думаю судьи школу то кончали на церковь иногда поглядывают греха не боятся и еще один пример 30-40 год назад в полтаве по ул кагамлыка грузовой автомобиль с прицепом водитель вышел с магазина а с переди машина подперла он от водителя посмотрел что с зади нет автомобиля начал сдавать назад там находился ребенок он его переехал тогда он посмотрев на это вскакивает в машину включает в перед выскакивает с машины и сам ложится под задние колеса было все страх
Ірина Показати IP 7 Березня 2021 23:08
Гроші -велика сила, на жаль...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus