USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Які проекти лучан претендуватимуть на фінансування з бюджету міста

26 Жовтня 2018 17:26
Перелік проектів, які претендуватимуть на фінансування з громадського бюджету Луцька та реалізацію вже у 2019 році, затвердили учасники робочої групи міськради.

Про це йшлося під час засідання робочої групи з питань бюджетування за участі громадськості 26 жовтня.

Як повідомив директор департаменту економічної політики міськради Олександр Озінович, опрацювали 50 проектів, 40 з яких отримали позитивні висновки. Деякі проекти головні розпорядники коштів, які будуть виконавцями, пропонують не допускати до голосування. Окремі проекти викликали дискусію.

У рамках засідання розглянули понад півсотні проектів лучан, що стосуються різних сфер життєдіяльності міста, від житлово-комунальної сфери до екології, енергозбереження, освіти та організації фестивалів. Максимальний обсяг фінансування одного проекту становить 250 тисяч грвиень.

Серед проектів, які вирішили не допускати до голосування – «Знищимо амброзію разом!». Вирішили рекомендувати відділу екології розробити програму боротьби з карантинними рослинами на 2019 рік в усьому місті (проект стосувався лише центрального парку).

Також не підтримали проект «Стела пам'яті загиблим у визвольних змаганнях на майдані і війни з Росією», оскільки ліквідація діючого фотостенду потребує громадського обговорення, а проект потрібно узгоджувати з управлінням містобудування та архітектури. Не отримав підтримки і проект «Облаштування пішохідної доріжки між вул. Карпенка-Карого та вул. Георгія Гонгадзе», оскільки для його реалізації потрібне узгодження з «Укрзалізницею» (відповідно до проекту, пішохідні доріжки перетинають чотири залізничні колії). Від реалізації проекту «Капітальний ремонт поля для міні-футболу на бульварі Дружби Народів, 12» відмовилася його автор, оскільки під спортмайданчиком наявні інженерні мережі.

У переліку проектів, які допущені до голосування, є такі, що стосуються історичної частини Луцька. Зокрема, це проект «Розвиток міського туризму та туристичної інфраструктури через віртуальну реконструкцію архітектурних пам'яток «Старого Луцька»». Йдеться про віртуальну реконструкцію луцьких пам’яток з подальшою тримірною візуалізацією історико-культурних споруд. Уточнення потребуватиме пункт про встановлення таблиць на місці усіх вже Окольного замку, адже не завжди до цих локацій є можливість підійти.

Стіну свободи мають намір створити автори іншого проекту на стіні майбутнього музею жертв тоталітарних режимів у Старому місті. Планують, що різними мовами світу на ній буде написано слово «Свобода».

Допустили до голосування проект з видання книги «Оповідання з давньої історії Луцька» Петра Троневича, за умови, що книги розповсюджуватимуться безплатно. З аналогічною умовою допустили до голосування проект з видання книги «Луцький з'їзд монархів 1429 року» з аудіододатком і електронною книгою та проект «Література рідного краю школярам Луцька».
Низка проектів передбачає створення нових скверів та площ або впорядкування існуючих зелених зон. Наприклад, це проекти «Впорядкування парку «Дубовий гай»: вимощення пішохідних доріжок бруківкою та встановлення LED ліхтарів»,«Тематичний сквер «Бродвей» за адресою пр. Соборності 13б», «Окультурення та озеленення прибудинкової території по вул. Конякіна 9а», «Благоустрій прибудинкової території з влаштуванням скверу та спортивного майданчика з вуличними тренажерами» (на вулиці Липинського,5), «Тематичний сквер «Парк автомобільного періоду»» (проспект Молоді, 11), «Тематичний сквер «В здоровому тілі здоровий дух» за адресою пр-т Відродження, 43», «Спортивно-розважальний простір для молоді «Ведмежа галявина», «Оновлення зеленої зони в центрі міста через створення скверу на честь загиблих правоохоронців», «Перша міська площа «Арт-Львівська»».

Окремі проекти стосуються транспорту та дорожнього господарства, наприклад, «Острівці безпеки на пішохідних переходах» та «Зупинка громадського транспорту на Вишкові».

Один з проектів присвячений перезавантаженню кіностудії «Волинь», зокрема, заміні системи каналізації, облаштуванню вентиляції та опаленню приміщення.

Серед інших проектів, за які зможуть голосувати лучани: «Луцький молодіжний арт-простір», низка проектів щодо облаштування територій поблизу навчальних закладів, проект спрямований на оздоровлення та активний відпочинок людей будь-якого віку та людей з обмеженими фізичними можливостями «Спорт для кожного», проекти з освітлення пішохідних доріжок, облаштування тротуарів, «Встановлення УЗД-обладнання та аналізатора ветеринарного гематологічного на КП «Ласка»», «Бібліо - Медіа - Локація», «Енергія сонця - Кічкарівці» (встановлення автономних сонячних панелей, енергоощадних вуличних ліхтарів та відеонагляду), «Навчання працівників навчальних закладів м. Луцька методам першої медичної допомоги» тощо.
Голосування за проекти відбуватиметься в електронній системі з 1 по 10 листопада 2018 року. За його результатами, 11 листопада будуть оголошені переможці, проекти яких реалізовуватимуть у 2019 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Адмін Показати IP 26 Жовтня 2018 21:05
Щоб проголосувати треба здати кров, мочу, зареструватися в банку і відкрити рахунок в офшорах.
Сергій Показати IP 26 Жовтня 2018 21:38
50 проектів допустили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus