USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нові музеї, #МістоNEWS і фонтан: проєкти, які хочуть реалізувати в Луцьку. Перелік

3 Листопада 2020 14:33
Із 1 листопада лучани мають змогу проголосувати за проєкти, подані на конкурс Бюджету участі Луцької міської територіальної громади. Загалом на фінансування з громадського бюджету розраховують 56 проєктів.

Відзначимо, що Бюджет участі або Громадський бюджет – це інструмент, за допомогою якого можна реалізувати свою ідею для покращення населених пунктів Луцької міської територіальної громади.

Наступного року на реалізацію конкурсу Бюджету участі передбачено 3,750 мільйона гривень. Максимальна сума фінансування одного проєкту становить 250 тисяч гривень.

Читайте також: Луцькрада дає лучанам майже 4 мільйони на ідеї. Як їх отримати

Прийом проєктів розпочався 1 вересня цього року. Протягом жовтня конкурсна комісія оцінювала та приймала проєкти до голосування. Проголосувати за найкращі ідеї можна протягом 1-10 листопада. Переможців оберуть 11-15 листопада.

Проголосувати за проєкти можна за посиланням.

Інформаційне агентство Волинські Новини пропонує своїм читачам детальніше ознайомитися з усіма проєктами, поданим на конкурс Бюджету участі.

№1. #МІСТОNEWS

Авторка – Мирослава Будчик.

Бюджет – 249 942 гривні.

Проєкт передбачає створення на Театральному майдані #МістоNEWS, використання його як місця для соціальної активності та творчої привабливості міста; встановлення арт-лавки у формі книжки, присвяченої почесному громадянину Луцька Петру Маху, та інформаційного кіоску з картами туристичних маршрутів, інформацією про місто, майбутні події тощо.
№2. ПОЛІПШЕННЯ ПІШОХІДНОЇ ДОСТУПНОСТІ 55-ГО МІКРОРАЙОНУ

Авторка – Олена Якимчук.

Бюджет – 250 000 гривень.

У рамках проєкту пропонується облаштувати пішохідні доріжки у західній частині 55-го мікрорайону (за «Порт Сіті» в напрямку вулиці Липинського, ДНЗ №40, ліцею №27, ПАТ «ВГП», між будинками на вулицях Сухомлинського, 4а та Липинського 3, ТП-469). Передбачене теж облаштування невеликої відпочинкової зони з лавками та смітниками, що безпосередньо примикатиме до пішохідної доріжки.

Для забезпечення комфортних умов пересування у темну пору доби запланований монтаж трьох ліхтарів.
№3. МАЙДАНЧИК ДЛЯ ДІТЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ

Автор – Марко Стемковський.

Бюджет – 249 128 гривень.

Йдеться про облаштування в центральному парку дитячого майданчика для дітей із інвалідністю. Площа майданчика буде сягати 225 м. кв., на якому будуть розташовані травмобезпечне покриття та 5 гойдалок.

№4. ПРОВЕДЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО/МІЖНАРОДНОГО ДИТЯЧОГО ФУТБОЛЬНОГО ТУРНІРУ З ЗАЛУЧЕННЯМ ДО УЧАСТІ КЛУБІВ ЛУЦЬКА

Автор – Олександр Слабецький.

Бюджет – 249 990 гривень.

Проєкт передбачає організацію та проведення Всеукраїнського або Міжнародного дитячого футбольного турніру з залученням до участі клубів міста Луцька з метою популяризації спорту та здорового способу життя.

Дата запланованого заходу – 9-11 січня 2021 року.

Проєкт реалізовуватиметься для дітей, які займаються в футбольних клубах міста Луцька, сіл Прилуцького, Дачного, Сапогового, Жабки.

№5. ВСТАНОВЛЕННЯ ОГОРОДЖЕННЯ ДЛЯ ФУТБОЛЬНОГО ПОЛЯ НА ВУЛИЦІ ТЕРЕМНІВСЬКІЙ

Автор – Сергій Книш.

Бюджет – 250 000 гривень.

Мова йде про встановлення огородження на наявному футбольному майданчику з трав’яним покриттям для проведення футбольних тренувань та матчів чемпіонатів України серед юніорів.
№6. ВСТАНОВЛЕННЯ СУЧАСНИХ КОНТЕЙНЕРІВ ДЛЯ РОЗДІЛЬНОГО ЗБОРУ ВТОРИННОЇ СИРОВИНИ

Авторка – Ярина Стельмащук.

Бюджет – 250 000.

Завдяки ініціативі побутові відходи будуть роздільно збиратися у три контейнери: ПЕТ-пляшка, скло, папір.

Проєкт хочуть реалізувати в 55-му мікрорайоні (вулиці Чорновола, 2а, 2б,Липинського, 15 та ін.).
№7. «СПОРТИВНІ ДІТИ» – ВСТАНОВЛЕННЯ СУЧАСНОГО СПОРТИВНОГО МАЙДАНЧИКА НА ТЕРИТОРІЇ ДНЗ №23

Авторка – Альона Демчук.

Бюджет – 249 114 гривень.

Проєктом передбачається здійснення благоустрою спортивного майданчика, встановлення багатофункціонального спортивно-ігрового комплексу (з безпечного та якісного покриття, зі спорудами, ігровим і спортивним інвентарем) для збереження та зміцнення здоров’я дітей, а також для організації дозвілля вихованців дошкільного закладу №23.

№8. БАГАТОФУНКЦІОНАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК ДЛЯ ЗАГАЛЬНОЇ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ

Автор – Олександр Кулаков.

Бюджет – 250 000 гривень.

У мікрорайоні ЛПЗ (на бульварі Дружби народів, 11, 13) заплановане встановлення інноваційного фізкультурного майданчика. Його облаштування сприятиме підвищенню рівня загальної фізичної підготовки всіх категорій населення мікрорайону. Також фізкультурний майданчик дасть змогу впроваджувати та реалізовувати інноваційні форми роботи з дітьми та підлітками на свіжому повітрі.
№9. ШКІЛЬНА БІБЛІОТЕКА НВК №26 – ПРОСТІР ОСОБИСТІСНОГО РОЗВИТКУ ДИТИНИ

Авторка – Людмила Ричко.

Бюджет – 249 987 гривень.

Авторка пропонує переробити бібліотеку НВК №26, що на вулиці Кравчука, 30, на місце, де учень зможе отримати навики саморозвитку, насолоджуватися атмосферою читального залу з належним забезпеченням науковою, художньою, довідковою літературою та перевагами цифрових технологій пошуку інформації.
№10. ОСВІТЛЕНА ТЕРИТОРІЯ – ЗАПОРУКА БЕЗПЕКИ МЕШКАНЦІВ МІКРОРАЙОНУ ЛПЗ

Автор – Сергій Антонюк.

Бюджет – 250 000 гривень.

Проєктом передбачене освітлення території НВК №24, що на вулиці Станіславського, 52а, зокрема доріжок до школи та спортмайданчиків.
№11. КОЗАЦЬКЕ НАМЕТОВЕ ТАБОРУВАННЯ «ГЕРЦЬ 2021»

Автор – Роман Ковальчук.

Бюджет – 250 000 гривень.

Йдеться про літній 10-денний табір для 100 дітей у центральному парку в умовах, максимально адаптованих до умов навколишнього середовища.
№12. КУБОК ЛУЦЬКА З РУКОПАШУ ГОПАК

Авторка – Катерина Ковальчук.

Бюджет – 250 000 гривень.

Це змагання з першого офіційно визнаного в Україні національного виду спорту. Кубок Луцька – це спортивний та культурно-мистецький захід, метою якого є формування ціннісних орієнтирів та утвердження національно-патріотичної свідомості дітей та молоді.

Змагання заплановано провести у приміщенні фізкультурно-спортивного товариства «Колос».
№13. ОБЛАШТУВАННЯ ТРЕНАЖЕРНОГО МАЙДАНЧИКА ЗІ СПОРТИВНИМИ ЕЛЕМЕНТАМИ

Авторка – Наталія Гунько.

Бюджет – 250 000 гривень.

Запропоновано облаштувати тренажерний майданчик на ділянці між будинками на вулицях Гордіюк, 8 та Конякіна, 14а.
№14. РЕКОНСТРУКЦІЯ ПІШОХІДНОЇ ЗОНИ НА БУЛЬВАРІ ДРУЖБИ НАРОДІВ

Автор – Євгеній Ткачук.

Бюджет – 249 947 гривень.

Проєктом передбачається заміна покриття тротуару вздовж бульвару Дружби народів від проїзду між будинками №3 та №7 та перехрестям із вулицею Грабовського. Проєкт є частиною концепції покращення пішохідної доступності мікрорайону ЛПЗ, який пропонуватиметься на затвердження міській раді.
№15. СПОРТИВНО-ІГРОВИЙ МАЙДАНЧИК ДЛЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ

Автор – Ярослав Мицюк.

Бюджет – 250 000 гривень.

У рамках реалізації проєкту передбачено облаштування на вулиці Лесі Українки, 20 багатофункціонального спортивного майданчика, який забезпечить дітям із особливими освітніми потребами змістовне й цікаве дозвілля, сприятиме їхньому фізичному та розумову розвитку, а також соціальній адаптації. Учні будуть зацікавлені новими видами роботи на уроках фізичної культури, а нове покриття зменшить ризик травмування.
№16. ВСТАНОВЛЕННЯ І ОБЛАГОРОДЖЕННЯ ДИТЯЧОГО МАЙДАНЧИКА «ВЕСЕЛИЙ ДВІР» НА ШОТА РУСТАВЕЛІ, 9

Автор – Станіслав Демчук.

Бюджет – 247 500 гривень.

У ході проєкту планується встановити дитячий ігровий комплекс для дітей віком до 10 років.

№17. ДИТЯЧІ ІГРОВІ МАЙДАНЧИКИ

Авторка – Наталія Попова.

Бюджет – 249 982 гривні.

Цим проєктом передбачається облаштування ігрових дитячих майданчиків у дворах на вулицях Гордіюк, 4, 10, Конякіна, 14б, Карбишева, 2б.
№18. ОБЛАШТУВАННЯ «СКВЕРУ ВИПУСКНИКІВ» У ПРИЛУЦЬКОМУ

Автор – Вадим Курбан.

Бюджет – 248 000 гривень.

Планується облаштування напроти школи на вулиці Ківерцівська, 37б «Скверу випускників» – із клумбами, доріжками, викладеними бруківкою, спортивною та творчою зонами, лавочками та смітниками. Такого місця для відпочинку в селі немає.
№19. «НАШ ФРУКТОВИЙ САД», ОЗЕЛЕНЕННЯ ПРИБУДИНКОВОЇ ТЕРИТОРІЇ ШОТА РУСТАВЕЛІ, 9

Авторка – Ірина Дорецька.

Бюджет – 102 485 гривень.

Проєктом озеленення території передбачене висадження фруктового саду, що дасть змогу покращити естетичний вигляд двору, збагатити повітря киснем, прищепити навики доглядання за деревами дітям, навчить їх любити природу.
№20. ШКОЛА СУЧАСНОСТІ

Авторка – Наталія Грушка.

Бюджет – 211 000 гривень.

Йдеться про створення у ЗОШ №12 міста Луцька, що на вулиці Салтикова-Щедріна, 1, нового освітнього простору, де дітям буде цікаво не просто знаходитися, а й вчитися. Треба також закупити мультиборди в профільні кабінети фізики, хімії, біології, географії та ін.

№21. 7 ІНТЕРАКТИВНИХ ДОШОК ДЛЯ ЗЗСО №11 – КОЛЕГІУМУ

Авторка – Вікторія Ощепкова.

Бюджет – 249 998 гривень.

Громада батьків хоче закупити сім інтерактивних дошок для навчального закладу, адже грамотне застосування інформаційних технологій у навчальному процесі сприяє розвитку в учнів теоретичного мислення, сприйняття, підвищує мотивацію і стимулює пізнавальний інтерес учнів.
№22. КОМФОРТ ТА ЗРУЧНІСТЬ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ

Авторка – Ольга Кулікова.

Бюджет – 249 249 гривень.

Заплановано створити в Луцькому ліцеї №27 комфортні умови в холах та рекреаціях навчального закладу. Закупити пуфи, стільці, крісла та диванчики, які створять затишок, дадуть можливість цікаво проводити деякі уроки в позакласному просторі та просто відпочивати.
№23. ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ПРОВЕДЕННЯ СПОРТИВНИХ ЗАХОДІВ – ХОКЕЙНИХ МАТЧІВ ТА ТУРНІРІВ

Авторка – Катерина Бобик.

Бюджет – 250 000 гривень.

Йдеться про організацію та проведення хокейних матчів та турнірів на льодовому майданчику «Снігова Королева», а також популяризацію хокею серед населення міста Луцька.
№ 24. ОРГАНІЗАЦІЯ СЕРІЇ БЕЗКОШТОВНИХ ВІДКРИТИХ ТРЕНУВАНЬ

Автор – Віталій Сак.

Бюджет – 250 000 гривень.

Запланована організація серії безкоштовних відкритих тренувань із хокею для різних вікових категорій, що зробить цей вид спорту доступним для всіх дітей та юнаків нашого міста та призведе до підняття рейтингу олімпійського виду спорту в місті Луцьку.

Навчально-тренувальний процес пропонується проводити з 4 січня 2021 року на льодовому майданчику «Снігова Королева».
№25. ВІДНОВЛЕННЯ ТА РЕСТАВРАЦІЯ ІСТОРИЧНИХ ДВЕРЕЙ «АВТЕНТИЧНИЙ ЛУЦЬК»

Автор – Андрій Білан.

Бюджет – 195 355 гривень.

У рамках проєкту передбачене відновлення та збереження автентичних дверей у Луцьку, які є історично цінними об’єктами культурної спадщини міста, та приведення їх до належного вигляду, а також створення нових туристичних локацій.
№26. СТРІЛЬБА З ЛУКА В ЛУЦЬКУ – ВІДКРИТТЯ ОЛІМПІЙСЬКОГО ГОРИЗОНТУ

Авторка – Майя Москвич.

Бюджет – 250 000 гривень.

Запланована закупівля луків для стрільби на олімпійську дистанцію 70 м, луків та аксесуарів до них для початківців серед школярів, молоді, студентів та людей літнього віку, які зберігалися б на базі створеної секції спортивної стрільби з лука.

Заняття та майбутні турніри проходили б на іподромі, що в центральному парку Луцька.
№ 27. «КОМПОСТУЄМО ВІДХОДИ»

Авторка – Оксана Тарабанюк.

Бюджет – 132 800 гривень.

Йдеться про запровадження компостування відходів, як альтернативи полігонному захороненню. Проєкт полягає у придбанні та встановлені на території 41 міського закладу дошкільної освіти компостерів для компостування органічних відходів, що утворюються у закладах (харчові залишки з кухні, скошена трава, опале листя, бур’яни тощо).
№28. ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ПРОВЕДЕННЯ МІЖНАРОДНОГО ТУРНІРУ З ФЛОРБОЛУ LUTSK ОPEN CUP 2021

Авторка – Марія Ковтун.

Бюджет – 217 750 гривень.

Lutsk Оpen Cup 2021 – це спортивний захід, який об'єднає різновікове населення України, Словаччини, Польщі, Білорусії, Чехії навколо флорболу в Луцьку. Це турнір, на якому команди будуть боротись за кубок Lutsk Оpen Cup 2021.

Цей захід мають можливість відвідати понад 1000 учасників зі всієї України та вищезазначених країн. У рамках турніру буде проведено навчання для всіх охочих популяризувати цей вид спорту.

Турнір заплановано провести в «Адреналін Сіті».
№29. УКРАЇНСЬКІЙ СІМ’Ї – УКРАЇНСЬКА КНИГА

Автор – Дмитро Климук.

Бюджет – 166 861 гривня.

Йдеться про наповнення луцьких бібліотек літературою для дітей сучасних українських видавництв та авторів.
№30. КОМФОРТНА ЗУПИНКА – ОБЛИЧЧЯ МІСТА

Авторка – Мар’яна Дендера.

Бюджет – 50 000 гривень.

Запропоновано встановити критий павільйон на зупинці громадського транспорту «Школа №16» за адресою: м. Луцьк, вул. Корольова, 5.
№31. ОБЛАШТУВАННЯ ВУЛИЧНОГО ПРОСТОРУ ДЛЯ МОЛОДІ

Авторка – Юлія Завадська.

Бюджет – 249 775 гривень.

Йдеться про вдосконалення інфраструктури наявного простору в центральному парку Луцька, що дозволить створити й підтримувати належні умови для проведення навчальних, культурних, пізнавальних й розважальних заходів для молоді.

Метою проєкту є створення сучасних, функціональних, а головне безпечних умов для активного дозвілля молоді шляхом встановлення огорожі, подіуму з накриттям, мінісцени та баків для сортування сміття.
№32. СТВОРЕННЯ МУЗЕЮ ІСТОРІЇ ТРОЛЕЙБУСНОГО РУХУ В ЛУЦЬКУ

Автор – Юрій Ліснічук.

Бюджет – 250 000 гривень.

Запропоновано створити на базі КП «Луцьке підприємство електротранспорту» в честь 50-річчя музейної кімнати з інформацією про розвиток тролейбусного руху, особливостями його функціонування в місті, а також відновлення історичного тролейбуса ЗиУ-682В борт 62, який є найстарішим у Луцьку та одним із найстаріших у світі.
№33. СОЦІАЛЬНО-ТВОРЧА МАЙСТЕРНЯ ТА ДЕННИЙ ДОГЛЯД ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Авторка – Олена Мельник.

Бюджет – 249 800 гривень.

Проєкт передбачає надання послуг із денного догляду, арт-терапії та працетерапії для людей з інвалідністю та зайнятість в інклюзивній творчій майстерні в орендованому приміщенні ГО «Батьки дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку». Ці послуги будуть сприяти покращенню якості життя, емоційного стану, підвищенню соціалізації, подоланню ізоляції, створенню адаптованого середовища для спілкування та розвитку людей з інвалідністю.

№34. ПОКРАЩЕННЯ БЛАГОУСТРОЮ ПРИБУДИНКОВОЇ ТЕРИТОРІЇ НА ВУЛИЦІ ЗАГОРОДНІЙ, 4

Автор – Микола Венський.

Бюджет – 249 600 гривень.

Запланований благоустрій прибудинкової території ОСББ «Злагода – 4» з облаштуванням місць для паркування автомобілів, пішохідних доріжок з вкладанням бруківки, квіткових клумб та газонів, встановленням урн для сміття.
№35. СЕРІЯ ЗАХОДІВ «УКРАЇНСЬКЕ ЛИЦАРСТВО»

Автор – Сергій Ващук.

Бюджет – 249 500 гривень.

Йдеться про серію заходів у 10 різних мікрорайонах Луцька. Заходи передбачають інтерактивні лекції та майстер-класи з неолімпійського виду спорту – середньовічного бою.
№36. ОБЛАШТУВАННЯ ПАРКОВКИ ТА ПІШОХІДНОЇ ЧАСТИНИ, КОМФОРТ ТА БЕЗПЕКА МЕШКАНЦІВ БУДИНКУ НА ПРОСПЕКТІ СОБОРНОСТІ,13

Авторка – Тетяна Юзв’як.

Бюджет – 250 000.

Проєкт передбачає облаштування пішохідної частини двору, розділення пішохідної частини та паркувальної зони для автомобілів, створення додаткових паркомісць, розширення шляхом збільшення та облаштування автостоянки, встановлення лежачого поліцейського.
№37. ОБЛАШТУВАННЯ ПІШОХІДНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ В НАЙДОВШОМУ БУДИНКУ ЄВРОПИ НА ПРОСПЕКТУ МОЛОДІ, 5Б

Авторка – Оксана Фрідінська.

Бюджет – 250 000 гривень.

У рамках проєкту заплановане впорядкування прибудинкової території на проспекті Молоді, 5б.
№38. МУЗЕЙ ІСТОРІЇ ОСВІТИ МІСТА ЛУЦЬКА

Авторка – Валентина Плечук.

Бюджет – 226 500 гривень.

Із метою вивчення, збереження, використання та популяризації досвіду роботи освітян Луцька запропоновано створити стаціонарний та віртуальний музей історії освіти міста, розробити туристичні маршрути освітніми закладами для учнів, учителів та інших верств населення.

Музей можуть облаштувати в Будинку вчителя, що на вулиці Шевченка, 14.
№39. ЗЕЛЕНИЙ КЛАС

Авторка – Ірина Грешта.

Бюджет – 214 251 гривня.

Проєкт передбачає організацію комфортного навчання на свіжому повітрі в зеленій зоні ЗЗСО №13 шляхом встановлення лавочок, столів та дошки просто неба. Існування такого простору суттєво покращить якість надання освітніх послуг, сприятиме комфортному навчанню та збереженню здоров’я усіх учасників освітнього процесу в умовах пандемії.

№40. ЕНЕРГІЯ СОНЦЯ – КІЧКАРІВЦІ

Авторка – Олена Талашко.

Бюджет – 199 984 гривні.

Проєкт передбачає встановлення в мікрорайоні Кічкарівка автономних сонячних панелей та енергоощадних вуличних ліхтарів для забезпечення заходів, спрямованих на посилення громадського порядку, облаштування території, безпеку учнів та захист комунальної власності, збереження електроенергії, а отже, економію бюджетних коштів.
№41. МУЛЬТИМЕДІЙНІ КОМПЛЕКСИ – ПРОСТІР СПІЛЬНОГО ЗРОСТАННЯ

Авторка – Наталія Гаврилова.

Бюджет – 250 000 гривень.

Проєкт направлений на допомогу учням в отриманні якісних знань, забезпечення ЗОШ №13 Луцька можливістю користуватися найновітнішими технологіями для навчання. Адже клас, оснащений інтерактивною дошкою, є найкращим інструментом колективної та групової роботи, а модернізація освітнього процесу сприяє учням в отриманні якісних знань.
№42. ВІДЧУЙ СЕБЕ ХУДОЖНИКОМ. ІНКЛЮЗИВНІ МАЙСТЕР-КЛАСИ «ОБРАЗОТВОРЧЕ МИСТЕЦТВО ОБ’ЄДНУЄ»

Авторка – Юлія Шеломанова.

Бюджет – 63 460 гривень.

Проєкт передбачає інклюзивні майстер-класи з образотворчого мистецтва для дітей та молоді з особливостями розвитку для розкриття потенціалу, вселення почуття впевненості, отримання яскравих позитивних емоцій. Середовище, професійні матеріали, пояснення та техніки мають бути підібрані з урахуванням інклюзивної аудиторії.

Заняття заплановано проводити в аудиторіях факультету культури та мистецтв ВНУ імені Лесі Українки.
№43. ЩАСЛИВЕ ДИТИНСТВО

Авторка – Оксана Денисюк.

Бюджет – 250 000 гривень.

Йдеться про проведення заходів із благоустрою в 40-му мікрорайоні (зокрема, вулиця Конякіна, 10а, 12, 12а, 12б) та облаштування дитячого майданчика.
№44. ВІДНОВЛЕННЯ ФОНТАНУ У СКВЕРІ ВІДПОЧИНКУ НА ВЕРЕСНЕВОМУ

Авторка – Ольга Шевчук.

Бюджет – 249 000 гривень.

Проєкт передбачає відновлення наявного фонтану в районі Вересневого шляхом капітального ремонту чаші, з заміною форсунок та реставрацією центральної фігури. Виконання цих робіт дозволить створити місце для повноцінного відпочинку мешканців району та для проведення різноманітних заходів у сквері.
№45. ОБЛАШТУВАННЯ ДИТЯЧОГО МАЙДАНЧИКА «ВЕСЕЛЕ ДОЗВІЛЛЯ» НА ВУЛИЦІ ЛИПИНСЬКОГО, 9

Автор – Сергій Маляренко.

Бюджет – 249 750 гривень.

Заплановане облаштування сучасного та безпечного дитячого ігрового майданчика «Веселе дозвілля» для дітей різних вікових груп (від 1 до 6 років, від 7 до 12 років та від 13 до 16 років). Дитячий ігровий комплекс включатиме безпечні сучасні елементи: лазанки, гірки, гвинтовий спуск, труби в стилі Мадагаскар.

№46. ВІДПОЧИВАЄМО РАЗОМ (ВОЛЕЙБОЛЬНЕ ПОЛЕ ЗА ТЦ «ТАМ ТАМ»)

Авторка – Іванна Кшиштоф.

Бюджет – 240 000 гривень.

Передбачені створення волейбольного поля для підтримки здорового способу життя, безпечного перебування на майданчику, а також встановлення ігрового комплексу для дітей на вулиці Сухомлинського, 4.
№47. «КОЛІЗЕЙ – ДЛЯ ДІТЕЙ» НА ВУЛИЦІ ДМИТРА ІВАЩЕНКА, 4

Авторка – Альона Маляренко.

Бюджет – 225 900 гривень.

Заплановане встановлення сучасного ігрового комплексу для активного відпочинку дітей віком від 1 до 16 років. Є ідея встановити сучасний ігровий комплекс, де дітям буде цікаво проводити час.

№48. ВИРОЩУВАННЯ 10 ТИСЯЧ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ ДЛЯ ОЗЕЛЕНЕННЯ МІСТА

Автор – Віктор Гуменюк.

Бюджет – 249 000 гривень.

Йдеться про придбання обладнання та насіння для вирощування саджанців туї, ялівця та інших хвойних порід на території очисних споруд КП «Луцькводоканал» для наступної висадки на території міста Луцька.

№49. ТЕПЛА І ЗАТИШНА ШКОЛА

Автор – Валентин Коляно.

Бюджет – 249 123 гривні.

Запропоновано замінити дерев’яні вікна в школі №20 на металопластикові конструкції з енергозберігальним склом.

№50. МОДЕРНІЗАЦІЯ ІГРОВИХ МАЙДАНЧИКІВ У ДОШКІЛЬНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ «ДЗВІНОЧОК»

Авторка – Олександра Рудько.

Бюджет – 249 645 гривень.

Пропонується встановити нові ігрові споруди, котрі сприятимуть проведенню цікавого та змістовного дозвілля вихованців, допоможуть покращити рівень їхнього фізичного та розумового розвитку, пришвидшити процес адаптації до дошкільного закладу і дитячого колективу.
№51. ЗАМІНА АВАРІЙНОЇ ОГОРОЖІ НАВКОЛО ДНЗ «ДЗВІНОЧОК»

Автор – Сергій Рудько.

Бюджет – 250 000 гривень.

Огорожа навколо ДНЗ «Дзвіночок» (вулиця Гордіюк, 5) є аварійною та небезпечною для життя дітей і дорослих. Пропонується встановити новий паркан у дитячому садочку №37. Це сприятиме не тільки підвищенню безпеки мешканців району, вихованців та персоналу закладу, а й дозволить покращити благоустрій 40-го кварталу.
№52. БЕЗПЕКА ДОРОЖНЬОГО РУХУ В СЕЛІ ПРИЛУЦЬКЕ

Автор – Петро Сущук.

Бюджет – 241 832 гривні.

У цьому проєкті пропонується облаштувати вулицю Ківерцівську, розташовану в селі Прилуцьке, дорожніми знаками, тротуарним огородженням, пристроями примусового зниження швидкості та дорожньою розміткою, тобто створити чинну схему організації дорожнього руху.
№53. ВОДА – ДЖЕРЕЛО ЖИТТЯ! ВСТАНОВЛЕННЯ ФОНТАНЧИКІВ ПИТНОЇ ВОДИ (СЕРТИФІКОВАНИХ СИСТЕМ ОЧИЩЕНОЇ ПИТНОЇ ВОДИ) В ШКОЛАХ МІСТА ЛУЦЬКА

Авторка – Юлія Соломко.

Бюджет – 249 600 гривень.

Йдеться про встановлення у школах фонтанчиків питної води (сертифікованих систем очищеної питної води), де кожна дитина буде пити щодня очищену, корисну і смачну воду. Кожна дитина, перебуваючи в школі, має випити склянку очищеної води. Вода – джерело життя!
№54. ОБЛАШТУВАННЯ АВТОМОБІЛЬНОЇ ПАРКОВКИ НА ВУЛИЦІ ПИСАРЕВСЬКОГО

Автор – Юрій Галайда.

Бюджет – 250 000 гривень.

Проєкт передбачає будівництво парковки на вулиці Писаревського (район LimeFit і школи №22).

Метою реалізації проєкту є розвиток та підтримка в належному стані доріг та тротуарів у місті, а також створення комфортних умов для мешканців мікрорайону. Реалізація проєкту дозволить зменшити кількість порушень правил дорожнього руху та збільшити місця для паркування автомобілів.
№55. ОБЛАШТУВАННЯ СУЧАСНОГО ВОЛЕЙБОЛЬНОГО МАЙДАНЧИКА НА ТЕРИТОРІЇ ШКОЛИ №22

Авторка – Ольга Максимчук.

Бюджет – 250 000 гривень.

Проєкт передбачає будівництво волейбольного майданчика на території школи №22, що на проспекті Відродження, 32.
№56. ЗАМІНА СТАРОГО ПАРКАНУ НАВКОЛО ЗДО №22 НА НОВИЙ

Авторка – Ольга Кравчик.

Бюджет – 224 633 гривні.

У зв'язку з тим, що паркан довкола ЗДО № 22 знаходиться в аварійному стані (39 років в експлуатації), а безпека дітей є в пріоритеті, запропоновано повністю замінити паркан навколо ясел-садка №22, що на вулиці Грабовського, 13б.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Анонім Показати IP 3 Листопада 2020 14:42
головне - АНТИВАНДАЛЬНИЙ і БРОНЬОВАНИЙ.
Виборець Показати IP 3 Листопада 2020 14:56
Були ж зелені еколавки біля СНУя яка їх доля?
Лучанка Показати IP 3 Листопада 2020 15:15
А на боротьбу з covid не хочете ці гроші витратити. Це все добре, але не на часі.
Лучанин до Лучанка Показати IP 4 Листопада 2020 10:16
З ковідом не потрібно боротись, просто потрібно грамотно наповнювати лікарні - тільки важкохворі і з обятженнями, а решта дома, і проблеми зникнуть самі собою, як у Норвегії, де організували такий підхід.
Лучанин Показати IP 3 Листопада 2020 15:17
Лавка у вигляді книжки - це як символи відношення сучасної людини до книги: забули призначення, тому будемо просто сидіти на ній. Коротше кажучи, погана ідея.
Лучанин Показати IP 3 Листопада 2020 15:21
Нормальні проекти, які пов"язані із сортуванням та переробкою сміття. Тема актуальна і болюча. Вже зараз через сміття у світі багато проблем. Поки є час, варто рухатись в цьому напрямку. Цікавим є факт, що Ісландія, побудувавши у себе завод із переробки сміття, спочатку утилізувала все своє, а зараз ще й переробляє сміття сусідніх країн.
Дед-пердед Показати IP 3 Листопада 2020 15:59
Ой розпил бабла)
Їван з Гнідави Показати IP 3 Листопада 2020 17:11
Я не поняв ! А трудівник - тралєйбус на постаменті то на честь 240-річчя міста Хєрсона ! То якийсь %єровий сон чи шо ? Ми шо, проекти хіба не в Луцьку хочемо реалізовувати ?
Скептик Показати IP 3 Листопада 2020 17:13
А який смисл в роздільному зборі сміття? Якщо за сміттям приїде ОДИН автомобіль, який все зсипе разом
Лучанин до Скептик Показати IP 3 Листопада 2020 18:33
А хто вам сказав, що один автомобіль? Є, наприклад, контейнери для пляшок, за ними приїждає зовсім інший автомобіль. Неодноразово читав подібну думку і кожен вважає, що це він її придумав і типу хизується своєю кмітливістю. Ця ідея потребую розвитку і культури громадян, бо деякі навіть пластикову пляшку не здатні викинути у потрібну урну. І ідея хороша, і як зараз модно казати - "європейська".
лоргі Показати IP 3 Листопада 2020 18:04
навіщо молодіжносу центру такий паркан?? він має бути відкритий і доступний для усіх
Отакої Показати IP 3 Листопада 2020 19:34
Якщо немає що запропонувати-покажи-"ВІДОСІКИ",тьху...
Арафат Показати IP 4 Листопада 2020 00:19
Осбливо повеселив ткачуковий «проєкт» - хто ж заважає в любий час забруківити Дружбу народів?
666 Показати IP 4 Листопада 2020 09:49
спортмайданчік -для дівчаток). Постарайтеся подивитися на американські майданчики. Де обтяження? Де штанги?
Нострадамус Показати IP 4 Листопада 2020 12:16
Вулиця Трутовського, як пiсля бомбардування. Вже не кажучи про вiдсутнiсть тротуару. Немае елементарного, а пропонують якiсь космiчнi проекти!...
Зоя Показати IP 4 Листопада 2020 13:11
біля школи №22 хочуть облаштувати стоянку для автомобілів. А що пройти до школи не можливо через ями, дерев"яний настіл замість пішохідної доріжки, кругом розрито. Владі це не цікаво ? Видимість на переході через вулицю Писаревського нульова.Діти біжать під колеса машин... Кому потрібна парковка ??? Дітям ?
Юлія Показати IP 5 Листопада 2020 10:56
Обурює відношення автора статті! виявивши помилку у номерації проектів, що є вкрай важливим!!!!!, адже проходить голосування, я звернулась у редакцію з проханням її терміново виправити. Вже третю добу помилку не виправлено!!!!
ВН до Юлія Показати IP 5 Листопада 2020 11:22
Доброго дня! Дякуємо за зауваження. Однак звертаємо Вашу увагу на те, що помилки в нумерації на сайті немає. Не могли ми, пишучи про 56 проєктів, подавати в переліку їх 59. Розуміємо, що не всі проєкти пройшли відбір, але тоді б інші наші Читачі закидали нам, що ми не вміємо рахувати. На нашу думку, лучани достатньо освічені, аби орієнтуватися на назву та зміст проєкту, адже передусім вони голосують не за номер, а за ідею.
Олександр до Юлія Показати IP 5 Листопада 2020 11:27
Ой перестань, ми за твій проєкт голосувати не будемо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus