USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку вже можна отримати нові LED-лампи: що для цього потрібно

30 Січня 2023 18:05
У Луцьку стартував обмін справних лампочок розжарювання на нові LED. Зокрема, уже Волинь отримала 300 тисяч світлодіодних ламп.

Про це під час наради в ОДА розповів керівник Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Іван Люсак, повідомляє пресслужба адміністрації.

«Проєкт обміну ламп реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації та «Укрпоштою» за підтримки Європейського Союзу. Вся програма передбачає обмін 50-ти мільйонів лампочок. В рамках першого етапу, ЄС уже передало Україні 15 мільйонів, – зазначив Іван Люсак. – Волинь отримала 300 тисяч лампочок і ми уже розвезли їх по Луцьку. До кінця тижня приїдуть ще 152 тисячі. Загалом розраховуємо, що наша область отримає 1,5-2 мільйони LED-ламп».

Водночас заступник голови ОДА Олександр Троханенко розповів, що обласна військова адміністрація уже знайшла підприємство, яке буде утилізовувати лампочки, які приноситимуть люди.

Іван Люсак підкреслив, що перших 100 тисяч ламп волинська «Укрпошта» обміняє орієнтовно за перших десять днів прийому.

«Тому всередині лютого ми будемо відправляти першу фуру на утилізацію», – додав очільник Волинської «Укрпошти».

Нагадаємо, що згідно державної програми кожен повнолітній українець може обміняти до 5-ти СПРАВНИХ ламп розжарювання на світлодіодні. Обмін відбувається у відділеннях «Укрпошти» – з попереднім замовленням і без нього.

Зокрема, попереднє замовлення ламп можна уже зробити через застосунок «Дія».

Як подати заяву про обмін ламп у «Дії»?

Якщо неоновлений застосунок – оновіть. Зайдіть у Дію - натисніть Послуги - виберіть Обмін лампочок - вкажіть номер телефону та відділення «Укрпошти» - зазначте тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати. А далі очікуйте push-сповіщення із підтвердженням, що в обраному відділенні є потрібна кількість ламп.

Наразі можуть бути перебої роботи в застосунку.

Однак, без реєстрації в «Дії» лампи також можна обміняти. Приходьте у відділення «Укрпошти» з:

паспортом,

ідентифікаційним кодом,

справними лампами розжарювання в упаковці.

Поки обміняти старі лампи на нові можна у відділеннях міста Луцьк. З 1 лютого можна буде отримати LED-лампи в інших містах і районних центрах області. Пізніше – в селах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
комент Показати IP 30 Січня 2023 18:37
навіщо приносити справні лампи ще в упаковці, якщо їх будуть утилізовувати?
Хз до комент Показати IP 30 Січня 2023 20:18
Щоб їх продали, або самі потім наміняли
Михайло Показати IP 30 Січня 2023 19:15
А як вибрати бажану потужність лампи?
Цікавий Показати IP 30 Січня 2023 20:27
РОЗВОД? Імітація роботи уряду?
Підпільник Кіндрат Показати IP 30 Січня 2023 20:28
"....ОВА знайшла підприємство, яке буде УТИЛІЗОВУВАТИ ????? лампочки" ? "...можна обміняти до 5-ти СПРАВНИХ ?????? (виділено в тексті статті !!) ламп розжарювання" Дорогі власті,- назвіть прізвище генія, хто це придумав, здати СПРАВНІ !, щоб їх УТИЛІЗУВАТИ !!(((
Василь Показати IP 30 Січня 2023 20:28
Ці лампочки від лукавого - частина шляху до концтабору, як і барановірус із куаркодами
Василь Показати IP 30 Січня 2023 21:26
Наша влада зовсім зійшла з розуму ви скажіть хто зберігає упаковки від лампочок які вставив у світильник 10 років тому,а неможна щоб видавали на будинок, вони потім на ринках ці лампочки продавати будуть.
Луцьк до Василь Показати IP 31 Січня 2023 00:11
Сьогодні особисто бачила як пенсіонери приносили лампочки, упаковок не було ніяких, але їх обміняли. І ще питання до вас,скажіть що це у вас за лампочки, які світять у вас 10 років?
innerlight Показати IP 30 Січня 2023 23:56
якщо додому принесуть і подарують, не на обмін, - то візьму, а так... віддайте комусь іншому, ось я читаю, а лед-лампочка блимає, не такі вже вони й добрі...
Андрій Показати IP 31 Січня 2023 00:07
Лампочки з прослуховуванням. Дурачків в Африці шукайте, слуги сатани.
лучанин Показати IP 31 Січня 2023 15:11
я сьогодні принесла 5 лампочок без упаковки на пошту, мені їх швидко і без черги обміняли, підібрали потрібний цоколь. 100вт лампу замінили на лампу яка споживає 10вт, а світить так само

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus