USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Сфотографуй порушника і відправ: у Луцьку скаржитись на горе-водіїв можна через Telegram

22 Вересня 2020 21:10
«Героїв парковки» тепер штрафують із застосуванням мобільних технологій в Луцьку. Поскаржитись на порушників може кожен – потрібно всього лише сфотографувати машину, і надіслати знімок у Telegram-бот.

Як це працює – перевірили кореспонденти новин Сьогодні.

«Цей Telegram-бот має дуже великий функціонал, але найважливішим є – поскаржитися на авто-хама», – каже інспектор.
Перевіряємо, як все працює. Порушника, якого спробуємо «здати» Telegram-боту знайшли швидко. Червона іномарка припаркувалася буквально в метрі від пішохідного переходу. Фотографуємо, відправляємо. На місце приїжджають інспектори, виписують штраф. Квитанцію залишають на вікні. З моменту відправки фото – не більше 15 хвилин. Минуло лише два дні з моменту, як сервіс розпочав роботу, а до нього вже приєдналися більше тисячі користувачів.

Штраф – 510 гривень. Оплатити його водій може також за допомогою цієї ж програми. За день опрацьовують від 50 до 80 порушень. Водії до онлайн-сервісу ставляться скептично.

«Немає паркомісць. Ось елементарно поставити машину на узбіччі на пару хвилин ніде», – скаржаться вони.

Однак більшість жителів міста задоволені: «Потрібен такий сервіс. Нехай запроваджують, щоб була культура руху».

Читати ще: Для водіїв автобусів і вантажівок хочуть запровадити додаткові курси: що зміниться

Варто відзначити, що мобільним нововведенням вже зацікавилися в інших містах України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 22 Вересня 2020 21:48
Кому цікаво - знайти бота не складно. В телеграмі в пошуку потрібно ввести Lutsk_Parking_bot , вибрати його і натиснути внизу "старт".
Лучанин Показати IP 22 Вересня 2020 22:09
Рухаємось до європи семимильними кроками! "Стучать будуть усі" - зробив ближньому гадость - цілий день радость! Парковок ніхто не будує, а проблемами водіїв ніхто перейматись не хоче.
Еколог до Лучанин Показати IP 23 Вересня 2020 06:33
А може після декількох штрафів виявитися більше охочих пересісти на ровери?
123 до Лучанин Показати IP 23 Вересня 2020 07:58
От тобі статистика життя в Україні... на 1 водія - 15 пішоходів, які й близького клепала не мають за ПДР.
Виборець до Лучанин Показати IP 23 Вересня 2020 08:54
Якщо авто залишають на переході, на виїздах з дворів, на тротуарах, при цьому піщоходи змушені йти по проїзджій частині, то це що: відсутність парковки, незнання ПДР, чи звичайне хамство до інших учасників дорожнього руху. Але є одне питання: біля установи муніципальної варти стоять кожний день авто цих же інспекторів з порушенням ПДР. Чому?
Петро до Лучанин Показати IP 24 Вересня 2020 07:05
Чи в Азію, де можна срати на кожному куту чи ставити євромотлох де схотілось (хоч паркомісця вільні поруч)!? Добре видно таких "колгоспників" біля прихватизованих гуртожиДків, на житло не спромігся, але є євробляха яку "нема де ставити"..
Сандро Показати IP 22 Вересня 2020 23:45
З одної сторони не гарно здавати, але як згадаю тих ушльопків, які ставлять машини біля повороту, з якого неможливо виїхати, що б не висунути морду до центру проїздної частини...ппц вам, шановні д*б*ляки.
Олександр Показати IP 23 Вересня 2020 00:25
краще зробіть робота щоб можна було написати де бухають, горланять і коляться в підїздах/дворі.
Анонім Показати IP 23 Вересня 2020 00:50
Дружинікі, ще червону пов'язку на руку, роблять поліцейську державу, щоб сусід - сусіда здавав і.т.д. Вже ми це проходили, здається історія нічього нас не вчить( Хочуть порядок навести, зробіть програму де можна сфотографувати перевертня в погонах і через 15 хв. приїхала прокуратура і розібралася в чому справа і покарала, якщо не правий. Зробіть програму, де можна сфотографувати бабулю яка половину пенсії витрачає на ліки, а іншу на комуналку, а їсти і вдягатися, це таке.. Розробіть програму, де можна сфотографувати чиновника корумпованого і взавтра ж його звільнять. А то тільки нові закони для ще більшого обкрадання народу, нові штрафи, нові ціни на комунальні, на авто, на їжу, одежу..і на все є виправдання, як в Європі. Зробіть зарплати як в Європі, пенсії, соц. виплати, автомобілі, ціни на них, і.т.д. а все інше залиште як в Україні, буде покращуватись рівень життя, буде покращуватись і культура. А в нас доходи як в одній з самих бідних країн, зато все інше як в Європі. І вчать здавати один одного, котимся в прірву.
Анонім Показати IP 23 Вересня 2020 00:57
Паркомісць не має, за то як оштрафувати є! Зробіть місця для стоянки авто, що б можна було вийти на 20хв. в магазин чи ще кудись, а як що хтось не захоче ставити там авто штрафуйте. А не навпаки. Схема така - давай заженемо на 10 вулиць, 10 тис. автомобілів, при цьому зробивши стоянок на 2тис. І будемо штрафувати. А як встигнемо? Та зробимо програму, а цей народ сам один - одного буде топити. А як не поможе, то скажемо 10% від штрафу, то буде взагалі аншлаг!
Арафат Показати IP 23 Вересня 2020 03:44
А якщо муніципалів чи поліцаїв зафоткати - приїдуть?
Бульба Показати IP 23 Вересня 2020 08:26
Жааах..Це Україна!!! Держава в стилі гестапо!!! Ми вміємо карати своїх громадян!!! Ми удосконалюємо каральні методи!!!
Бульба Показати IP 23 Вересня 2020 08:28
А можете створити бот де можна вказувати реально майно суддів і прокурорів!! А ще зніміть відповідальнісьть за дачу взятки, і довідомленя про хабар!!!
Місцева Показати IP 23 Вересня 2020 09:42
А може ще створимо бот, де будемо показувати майно сусідів, знайомих і які умудряються субсидії отримувати і малозабезпеченість??))) нехай перевіряють
Водій Показати IP 23 Вересня 2020 12:10
ДАВАЙТЕ ЩЕ ПІШОХОДІВ ФОТКАТИ, ЯКІ ЛІЗУТЬ ЧЕРЕЗ ДОРОГУ ДЕ ХОЧУТЬ.
Бандера Показати IP 23 Вересня 2020 19:49
Починайте навпроти проміня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus