USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку затримали на хабарі екс-депутата

3 Листопада 2017 17:32
Колишнього депутата Луцької міської та Волинської обласної рад Святослава Боруцького (на фото) затримали за підозрою в хабарництві, інформує ВолиньPost.

Він за дві тисячі доларів США пообіцяв допомогти з розміщенням МАФів.

Колишнього обранця затримали працівники управління захисту економіки у Волинській області, слідчого управління обласної поліції та прокуратури.

Він одержав частину обумовленої суми.

В межах кримінального провадження правоохоронці задокументували протиправну діяльність екс-депутата обласної ради. За дві тисячі доларів США «винагороди» він пообіцяв допомогти вирішити питання щодо розміщення на території міста малих архітектурних форм для торгівлі продуктами харчування.Частину коштів він повинен був передати службовим особам міської ради.

Сьогодні, 3 листопада, у Луцьку зловмисника затримала під час одержання тисячі доларів США неправомірної вигоди.

Оперативники Управління захисту економіки у Волинській області Нацполіції, слідчі ГУНП у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури вилучили одержані ним кошти.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про затримання фігуранта в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Олег Показати IP 3 Листопада 2017 17:43
І сміх і гріх. Тіпа зловили хабарника і рішалу. Він сам голий і босий. По перше він не є службовою особою і тут може бути лише шахрайство, а більшість всього це була провокація. Тих що крадуть мільйони вони покривають бо самі в долі. А тут підставили убогого для галочки.
ххх Показати IP 3 Листопада 2017 18:18
нехай не бере то і підстави не буде
Не все так однозначн Показати IP 3 Листопада 2017 18:46
Читаємо: "Частину коштів він повинен був передати службовим особам міської ради". Вам не здається, що оперативники Управління захисту економіки у Волинській області Нацполіції, слідчі ГУНП у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури вчинили надзвичайно "професійно" не дослідивши подальший ланцюжок шляху зелених папірців з амеро-президентами? Незаконну винагороду тут екс-депутату не "пришиєш", бо під 368 КК не підпадає, так як не є службовою особою. Шахрайство? Так він, наприклад, заявить, що не збирався обманювати, а, дійсно, маючи неабиякий досвід в розумінні юридичних процедур щодо розміщення малих архітектурних форм комерційного призначення, вирішив допомогти "терпилі" в оформленні необхідної, для подання до ЛМР, документації. А доблесні правоохоронці йому завадили відпрацювати замовлення на допомогу. Перспектива справи туманна.
свободу не спинити до Не все так однозначн Показати IP 3 Листопада 2017 21:14
А може ланцюг вже і був досліджений? Зараз зроблять ще кількох, то може і рішати перестануть. А як ми говоримо за Боруцького, то кінці потрібно шукати у Свободи в міській раді і не приплітати тут політику.
Не все так однозначн до свободу не спинити Показати IP 3 Листопада 2017 22:12
Якби ланцюжок мали на меті до кінцевого "споживача" заокеанських знаків оплати, то би дозволили посереднику екс-депутату під контролем передати частину валюти реальному клерку-виконавцю в ЛМР. А то й і вище... Тоді би ланцюжок замкнувся реальними кайданками. Тоді була б і "незаконна винагорода", і "службова особа", і, може, група отих службових осіб! Був би практичний захват чиновників-мздоїмців. А так - пустопорожній "вихлоп" містечкового PR-у.
Всезнайко Показати IP 3 Листопада 2017 19:21
ВО "Свобода"...
До не все ... Показати IP 3 Листопада 2017 20:07
З юридичної точки зору, саме так. Але є точка політична. Боруцький – «Свобода», Вітів, Пирожик. ВО «Свобода» в опозиції до Порошенка. Не треба і немає можливості садити Боруцького, але партію він спозорив.
yyy Показати IP 3 Листопада 2017 21:05
Так ця трійця постійно разом п'янствує, хіба не позор для області! Ви ж за них голосували.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus