USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку зі зламаного тролейбуса пропонують зробити музей

20 Січня 2019 19:00
У Луцьку пропонують створити тролейбус-музей.

Відповідну петицію зареєстрував Юрій Ліснічук 8 січня на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

З його слів, у Луцьку в неробочому стані знаходиться тролейбус моделі «ЗиУ-682В» 1978 року випуску.

«Це найстаріший лінійний тролейбус в місті та один з найстаріших в Україні. Являється першим представником цієї моделі в Луцьку, брав участь у відкритті багатьох нових тролейбусних ліній.

У багатьох європейських містах є транспортні музеї з ходовими екземплярами. Луцький тролейбус 115 поповнив такий музей у м.Гдиня, Польша. Вважаю за необхідність зберегти та відновити тролейбус 62, в салоні розмістити історичні матеріали та проводити екскурсійні поїздки по місту», – йдеться у тексті петиції.

Також, зі слів лучанина, шанувальники електротранспорту із інших міст готові допомогти у відновленні цього тролейбуса.

До закінчення терміну підписання петиції залишилось 14 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
хохо Показати IP 9 Січня 2019 08:18
для чого вкладати в це гроші. краще поставте за них кондиціонер у курсуючий троль хоч може бабці ті з полегшенням дихнуть
ніхохо до хохо Показати IP 20 Січня 2019 20:47
Тому що треба поважати свою історію, а не *** як деякі! Є шанс зберегти, відновити та використовувати. Є люди які не про*рають своє життя, а чимось цікавляться і щось поважають.
Лучанин Показати IP 9 Січня 2019 09:10
Якщо старі тролейбуси заслуговують на музейні експонати ,то в Луцьку весь тролейбусний парк - суцільний музей . Зразу зробити із підприємсва електротранспорту - музей електротранспорту !
Юрій Ліснічук Показати IP 9 Січня 2019 10:29
Мова йде зробити цей тролейбус лінійним музейним експонатом, в салоні розмістити інформацію про розвиток електротранспорту в місті. Є люди, які готові проспонсорувати відновлення, потрібна лише підтримка лучан, щоб його не списали.
Andrij до Юрій Ліснічук Показати IP 20 Січня 2019 20:23
хорошая идея. всё старое быстро забывается но историю надо помнить и ценить, только так можно правильно воспитать молодое поколение.
Юрій Ліснічук Показати IP 20 Січня 2019 22:10
Велике дякуюю , всім, хто підтримав петицію!!!Лишилось кілька голосів. Хто ще не встиг - прохання підтримати. Ваш голос може бути вирішальним у порятунку унікального тролейбуса.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus