USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Непридатний навіть на металолом: найстаріший луцький тролейбус списали

22 Липня 2020 12:05
Найстаріший тролейбус міста Луцька вирішили списати, однак передбачено час, аби небайдужі могли зібрати кошти на його відновлення й перетворення в музейний експонат.

Про це йшлося 22 липня під час дистанційної позачергової 88 сесії Луцької міської ради.

На розгляд депутатів винесли проєкт рішення про списання шляхом ліквідації основних засобів Луцького підприємства електротранспорту.

Депутат Павло Данильчук поцікавився, чому списати передбачили тролейбус №62, який є найстарішим у Луцьку. Раніше цей тролейбус активісти хотіли перетворити в музейний експонат.

Як пояснив директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц, цей тролейбус №62 1978 року випуску. Транспортний засіб технічно несправний і в умовах підприємства його неможливо відновити.

«Вісім останніх років тролейбус не працював, усі його направляючі та ланжерони непридатні вже навіть для здачі на металолом. Його неможливо і недоцільно відновлювати – це думка всіх спеціалістів підприємства», – наголосив Володимир Пуц.

Він акцентував, що підприємство має п’ять молодших на три роки тролейбуси, які теж можна зробити музейними після того, як місто отримає нові транспортні засоби.

Своєю чергою, депутати звернули увагу, що після списання тролейбусу ніщо не заважає громадським організаціям взятися за відновлення транспортного засобу.

Громадський активіст Юрій Ліснічук сказав, що люди, які цікавляться історією тролейбусів, готові профінансувати роботи з облаштування музею в Луцьку.

Він запропонував залишити цей тролейбус №62 як монумент при в’їзді в ДЕПО, покривши його пластиком, аби транспортний засіб не псувався.

Урешті депутати вирішили списати тролейбус, однак перші пів року не розбирати й не перевозити транспортний засіб, аби волонтери мали можливість зібрати кошти на його відновлення.

Депутат Борис Смаль наостанок закликав Юрія Ліснічука взяти участь у конкурсі на бюджет участі, аби отримати кошти на необхідні роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 22 Липня 2020 13:51
Пофарбують і через рік виїде як новенький! Як оте чупідрало жовте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus