USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку змагаються юнацькі збірні України, Білорусі та Туреччини

22 Вересня 2018 16:35
Спортсмени юнацьких збірних України, Білорусі та Туреччини з’їхалися до Луцька, аби взяти участь у міжнародній матчевій зустрічі з легкої атлетики.

Урочисте відкриття змагань відбулося 22 вересня на стадіоні «Авангард».

Як розповів перший віце-президент Федерації легкої атлетики України, президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк, матчева зустріч – це заключний етап перед юнацькими Олімпійськими іграми, які незабаром пройдуть у Буенос-Айресі. Усі три команди мають лімітовану кількість учасників (30 спортсменів), кожен із яких виступає в одній дисципліні.

«Це одноденні змагання, завдяки яким вдасться перевірити підготовку цих спортсменів до Олімпійських ігор. Такі матчеві зустрічі вже стали традиційними для Луцька. Ми маємо хороші зв’язки з турецької федерацією з легкої атлетики, наші спортсмени їздять туди і на підготовку, і на матчеві зустрічі. Так само й турецькі спортсмени вже кілька разів приїжджали до нас. Також тісні зв’язки в нас із білоруською федерацією», – розповів Володимир Рудюк.
Він пригадав, що влітку українські спортсмени мали матчеву зустріч у Білорусі, у якій також брали участь збірні Балканських країн.

«Такі змагання доволі запеклі й цікаві. Вони проходять практично у всіх дисциплінах. Це і спринтерський біг, і біг на далекі дистанції, і стрибки, і метання, і естафети… Це останній етап підготовки всіх спортсменів до юнацьких Олімпійських ігор. Для них така зустріч надзвичайно важлива. Для нас, своєю чергою, це можливість поспілкуватися з партнерами, так ми підкреслюємо наші добросусідські взаємини, акцентуємо, що ми мирна країна, що наш Луцьк гостинний», – зазначив Володимир Рудюк.

«Луцьк, Волинська область загалом учергове приймає легкоатлетичні змагання високого рівня. І від нашої легкоатлетичної родини та тисяч людей, які займаються та цікавляться легкою атлетикою я щиро дякую волинській землі, владі міста, владі області за те, що тут легкоатлети почуваються як удома», – сказав перший заступник міністра молоді та спорту, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

Він наголосив, що передусім підтримуватиме українських спортсменів, які через кілька тижнів дебютуватимуть на Олімпійських іграх. Це, зокрема, рекордсмен світу з метання молота серед юнаків, чемпіон світу та Європи серед юнаків, срібний призер юніорського чемпіонату світу Михайло Кохан, переможниця юнацьких чемпіонатів світу та Європи зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх, переможниця юнацького чемпіонату Європи з метання молота Валерія Іваненко та срібний призер юнацького чемпіонату Європи зі стрибків у висоту Олег Дорощук.
Перший заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк побажав спортсменам підкорення олімпійських вершин, а також передав вітання від депутатів і голови облради Ігоря Палиці.

«Бажаю, окрім спортивних успіхів, легкоатлетам позитиву та гарних емоцій від перебування в нашому місті. Приємно, що все частіше ми приймаємо таких гостей у Луцьку. Луцьк насправді привітний і завжди щиро зустрічає. Сподіваюся, що після сьогоднішніх змагань спортсмени знайдуть тут друзів і наступного разу приїдуть уже як туристи», – зауважив директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Олексій Веремійчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus