USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку змагалися дітки з ДЦП

29 Липня 2019 10:21
У Луцьку громадська організація Ресурсний центр «Кольорова капустинка» відзначила річницю із дня свого створення. З цієї нагоди дітям дарували подарунки, частували смаколиками. Також для них організували розважальну програму та «Марафон на колесах» для дітей, які мають дитячий церебральний параліч (ДЦП).

День народження відзначали у неділю, 28 липня, повідомляє Район. Луцьк.

Голова «Кольорової капустинки» Іванна Соха розповіла, як їй вдалось створити таку громадську організацію.

«Громадську організацію ресурсний центр «Кольорова капустинка» створили минулого року. Ідею я виношувала більше року. Адже у мене є син, якому в рік поставили діагноз — ДЦП. Коли я з цією ситуацією зжилась, то почала думати, чому в Луцьку немає ніяких організацій, котрі б займались такою категорією дітей. Є для старших, а для діток з ДЦП немає нікого. Я спочатку довго думала, а потім сама зареєструвала таку ГО», — розповіла жінка.
Також додала, що на першу зустріч «Кольорової капустинки» прийшли близько 10 батьків.

«Про першу зустріч я написала у Facebook. Думала, що ніхто не приде. А прийшли біля 10 бітьків, діти котрих також мають ДЦП. Зараз в нас вже 25 людей. Я б дуже хотіла, щоб взагалі не було необхідності створювати такі громадські організації. Адже причина, чому їх створюють — не дуже приємна. Але такі дітки народжуються і їм необхідна соціалізація. Бо вони мають спілкуватись з іншими. Як здоровим діткам, так і нашим необхідно спілкування. Одним є до чого тягнутись, а здорових діток вчить спілкуванню та доброти», — зазначила Іванна Соха.

З нагоди річниці діяльності організації влаштували «Марафон на колесах» – символічні перегони на візочках без визначення переможців. Адже головне – це участь. Батьки допомагали своїм дітям та штовхали візочки.

Також відбулись заїзди на велосипедах, де діти самотужки крутили педалі. І наприкінці змагань відбувся заїзд для всіх охочих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus