USD 40.65 40.95
  • USD 40.65 40.95
  • EUR 40.70 41.10
  • PLN 10.00 10.15

У Литві на виборах переміг чинний президент Науседа

27 Травня 2024 10:05
У Литві після підрахунку голосів на всіх виборчих дільницях у другому турі виборів переміг чинний президент Гітанас Науседа, який балотувався на переобрання.

Про це повідомляє Delfi, передає Укрінформ.

За даними Головної виборчої комісії (ГВК), після підрахунку бюлетенів на всіх 1895 виборчих дільницях Науседа набрав 74,43% голосів виборців. Прем'єрка Інгріда Шимоніте, яка була його опоненткою, отримала підтримку 24,06% виборців.

За даними ДВК, Науседа переміг у всіх самоврядуваннях Литви. Щоб віддати голос на виборах глави держави, до скриньок для голосування прийшли 49,61% громадян.

Читати ще: Президент Литви підтримав ідею повернення в Україну чоловіків мобілізаційного віку

Президент України Володимир Зеленський уже привітав Науседу із переобранням.

«Ви завжди були з нами в ці найскладніші роки. Я ціную вашу щиру підтримку України та впевнений, що, працюючи разом, ми забезпечимо свободу, мир і безпеку в Україні, країнах Балтії та в всій нашій Європі», – написав Зеленський у соцмережі Х.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus