USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Міноборони назвали причину вибуху міномета на Рівненщині

12 Липня 2018 18:26
Слідчий експеримент на Рівненському полігоні показав, що розрив міномета «Молот» стався через подвійне заряджання.

Про це заявив заступник міністра оборони України Ігор Павловський на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, передає Укрінформ.

«10 липня ми провели додатково експеримент із залученням Київського інституту судових експертиз, безпосередньо прокуратури – прокуратури Західного регіону, Військової служби правопорядку, представників науково-дослідних структур», – розповів він.

За словами Павловського під час експерименту було зімітовано практично всі події, які могли статися безпосередньо під час виконання завдань

У ході подвійного заряджання міномета і стрільби наслідки руйнування ствола міномета були точно такі, як сталися у п’ятницю (6 липня 2018 – ред.) при подвійному заряджанні міномета, – сказав Павловський.

Нагадаємо, що вранці 6 липня під час навчань на Рівненському полігоні розірвався міномет. Внаслідок інциденту загинули 3 військових, ще 9 зазнали поранень.

З’ясувалося, що на Рівненському полігоні вибухнув міномет «Молот», а постраждалими та загиблими військовими виявилися бійці 128 бригади з Закарпаття.

Головною версією вибуху міномета на Рівненському полігоні у Міноборони назвали порушення заходів безпеки під час проведення навчань.

Згодом у ЗМІ повідомлялося, що вибух стався через неякісну сталь мінометів.

Президент України доручив розібратися у вибуху міномета на Рівненському полігоні і доповісти йому про результати розслідування, заборонивши також навчання з мінометами «Молот» до моменту завершення розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Гебельс Показати IP 12 Липня 2018 19:00
Та пох....Головне результат)))
Повх Показати IP 12 Липня 2018 19:15
То Є Кара Небесна!Пісдуйте додому!!!
Українець Показати IP 12 Липня 2018 20:10
Премія Дарвіна всім трьом посмертно. Загинули через власну рукожопість.
Було б Показати IP 12 Липня 2018 23:51
Великим дивом якби наша влада визнала свою провину. І так подвійне зарядження уже відбулось 6 (шість) раз.Ше не було того* експерименту* як матіос запустив бігущу строчку шо подвійне заряджання, шум ніхто не піднімає значить номер пройде. Чекає сьомого випадку?Після сьомого випадку пишем відразу навіть без *експерименту* подвійне заряджання.А раз подвійне заряджання значить винуваті військові , а якшо той кон...й міномет то винуватий порошенко , пашинський , вітя іловайський і стьопа дебальцевський.
КЛАВА Показати IP 13 Липня 2018 23:01
Двойное заряжание - практически единственная причина фатального исхода при стрельбе из миномета ....Но командир должен ответить за распиз....ство ...
До Клави Показати IP 14 Липня 2018 09:42
Я колись закінчив Сумське ВАКУ . А то шо труба *молота* була деформована і пройшла *ремонт* на краматорському заводі не причина . Мінометний підривник взводиться за рахунок прискррення , і йому більше 30 років не причина , і як мають вести себе ті пружинки які знаходяться в середині підривника (деталі машин і опір матеріалів) не причина. Серед загиблих ви бачили комбат,навідник , і заряджаючий. Раз комбат був біля міномета значить уже пішло шось не так ,його там не місце його місце на КНП.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus