USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Мінську 13-річну школярку затримала міліція за напис на асфальті

10 Квітня 2021 19:25
У Мінську 13-річну школярку Євгенію Ворочкову затримала поліція за напис «Жыве» на асфальті.

Про це повідомляє білоруський портал Tut.by, пише Новое время.

Школярка Євгенія Ворочкова гуляла з двома друзями. Дівчина дістала балончик, намалювала на траві сердечка і написала на пішохідній доріжці «Жыве» (гасло «Жыве Беларусь!» стало символом опозиції режиму Олександра Лукашенка, який продовжує утримувати владу в країні після президентських виборів 2020 року).

Поруч стояв бус з міліцією. Правоохоронці розцінили подію як пікет.

Підлітків привезли в Партизанське районне управління внутрішніх справ Мінська, де опитали без присутності батьків. Пізніше відпустили.

Згодом на матір дівчини Ірину Ворочкову наклали штраф у розмірі 290 білоруських рублів (приблизно 3 000 грн). У протоколі було вказано, що мати не виконала обов’язків щодо виховання своєї неповнолітньої доньки, яка «порушила порядок проведення масового заходу», який не був погоджений з Мінміськвиконкомом.

У Білорусі 9 серпня 2020 року пройшли вибори президента, які з перших днів виборчої кампанії супроводжувалися масовими протестами проти Олександра Лукашенка, котрий одноосібно править країною 26 останніх років.

Після фальсифікації результатів виборів на користь Лукашенка протести продовжилися. Білоруси вимагають нових, чесних виборів і звільнення політв’язнів.

Багато протестувальників зазнали переслідувань, тисячі були затримані. Силовики застосовували проти учасників протестів світлошумові гранати, гумові кулі, водомети, жорстоко били їх.

Зараз масові мітинги вщухли, але подекуди люди все ще протестують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вихователька Показати IP 11 Квітня 2021 09:41
Хай мала собі тату зробить на лобі, а ще краще на щоках! Бацька як побачить, то точно втече з країни наколотих дітей.
олександр Показати IP 11 Квітня 2021 12:53
так і потрібно. бо вони ж не хохли, в них майдану не буде , вони мирні. Отже прийщов час закручувати гайки, а вонм хай не скреплять, бо вони мирні, і дальше заглядають путіну в тил

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus