USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

У МОН хочуть посилити вплив атестата на вступ до ВНЗ

18 Серпня 2020 12:40
Міністерство освіти і науки планує збільшити вплив атестата про середню освіту при вступі в університети. Тобто навчання в школі значно впливатиме на результати вступу.

Як заявив виконуючий обов’язки міністра освіти Сергій Шкарлет, це дозволить збільшити мотивацію учнів до навчання в школі, повідомляє РБК-Україна.

«Маємо ціль збільшення ваги атестата при вступі до закладу вищої освіти, а також збільшення мотивації учнів до навчання в середній школі», – повідомив Шкарлет.

Зазначимо, зараз в Україні для вступу до вищого навчального закладу необхідно скласти зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Зараз ЗНО можна скласти з восьми предметів: українська мова, українська література, історія України, математика, фізика, хімія, біологія, географія та іноземна мова.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анна Показати IP 19 Серпня 2020 21:03
Цього не можна допустити, адже в деяких школах несправедливо виставляють оцінки!!! Наприклад, я бачила на сайті "Абіт-пошук", що один абітурієнт отримав низькі бали за ЗНО (170, 147, 143); однак через безсовісних вчителів у цієї особи вийшов середній бал 11,3. Чому я, яка надзвичайно старанно та наполегливо вчилася попри всі труднощі та одержала високі бали за ЗНО, мала нижчий середній бал атестата (10,6)? Чому в багатьох школах ставлять високі оцінки тим учням, які потім погано складають ЗНО? За що?! За те, що вони були значно сильнішими в навчанні за своїх однокласників? Чи, може, за те, що їм просто пощастило зі здібностями, а їхні батьки є впливовими людьми? P. S. Не сприяйте несправедливості!!! Пам'ятайте: за кожен вчинок рано чи пізно доведеться розплатитися!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus