USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 42.60 42.90
  • PLN 9.75 9.90

У Москві застрелився член Вищої ради партії Путіна

17 Травня 2018 09:25
Колишнього члена вищої ради Єдиної Росії Юрія Котлера в центрі Москви знайшли мертвим з вогнепальним пораненням голови.

Згідно з попередньою інформацією, він скоїв суїцид, повідомив співрозмовник агенції ТАСС, передає Gazeta.ua.

Котлер три дні не виходив на зв'язок. Помічники, не зумівши його знайти, викликали поліцію, щоб відкрити двері в квартиру. Співробітники правоохоронних органів виявили Котлера мертвим з вогнепальним пораненням голови.

Як інформує Bin.ua, на початку травня Арбітражний суд Москви визнав Котлера банкрутом через борг в 50 млн руб. банку ВТБ. Котлер в 2015 році взяв у ВТБ іпотечний кредит на купівлю квартири за 80,4 млн руб, але перестав платити за нього, і в грудня 2017 банк звернувся до суду.

У квітні Котлер почав судитися зі своїм роботодавцем - "Новоросійським морським торговим портом". Він був заступником директора ММТП і очолював представництво компанії в Москві. "Комерсант" і РБК повідомляють, що Котлера звільнили в січні-лютому за прогули.

Позов Котлера до ММТП зареєструвала 18 квітня Свалявський районний суд Москви, за ним 14 травня була проведена бесіда. Котлер вимагав стягнути з відповідача невиплачену зарплату і грошову компенсацію за прострочення з її виплатою. Судове засідання за позовом було призначено на 25 червня.

Часткою в ММТП володіє група "Сума" мільярдера Зіявудіна Магомедова, якого в березні заарештували у справі про шахрайство і створенні злочинного співтовариства.

Політолог Олексій Чеснаков в своєму телеграм-каналі назвав смерть Котлера дивною. Він зазначив, що "тижні три тому" випадково побачився з Котлером в аеропорту. "Він складав враження людини, у якої повно планів. Говорили, що його кандидатура розглядається на посаду координатора експертної ради при Уряді", - написав політолог.

Політолог Євген Мінченко в телеграм-каналі Politburo 2.0 написав, що бачив Котлера 10 травня на експертній раді "Єдиної Росії". "Був він бадьорим і веселим, перешіптувалися і сміявся з сусідами. Не справляв враження людини з серйозними проблемами, - повідомив Мінченко. - Але останнє місце роботи (ймовірно, мова про ММТП - Бі-бі-сі) у нього, звичайно, було гарячим".

Хто такий Юрій Котлер

* Випускник журфаку МГУ Котлер на початку 1990-х працював економічним оглядачем в РІА Новини, а також писав для газет New York Times і Time. Він керував російською версією економічного тижневика Financial and Business News.

* Потім він пішов в піар. Починав він з посади заступника директора з корпоративного управління компанії "Бозелл СМГ", в середині дев'яностих став прес-секретарем федерального управління у справах про неспроможність і банкрутство при Держкоммайні. У 1997 рік перейшов в "Інтеррос", де теж займався зв'язками з громадськістю. На початку 2000-х обіймав посаду старшого консультанта компанії Ward Howell, яка займається підбором топового персоналу.

* З 2003 по 2006 роки Котлер очолював департамент зі зв'язків з громадськістю групи "Менатеп", засновники і керівники якого Михайло Ходорковський і Платон Лебедєв до цього моменту вже були заарештовані.

* Пізніше Котлер курував роботу з найбільшими інституційними і приватними клієнтами в "Трійці Діалог".

* До 2016 року Котлер входив у Вищу раду "Єдиної Росії". Він керував партійним проектом "Кадровий резерв - професійна команда країни".

* З 2013 по 2015 роки був старшим віце-президентом ВТБ і радником голови банку Андрія Костіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Glover Показати IP 17 Травня 2018 10:19
Прибрали, а не затрелився!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus