USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки вчителів у Луцьку отримали щеплення проти COVID-19

11 Серпня 2021 13:14
У Луцькій міській тергромаді від коронавірусної хвороби станом на 10 серпня вакцинували понад 26 % персоналу закладів загальної та середньої освіти, понад 6 % працівників закладів дошкільної освіти та понад 38 % персоналу професійної технічної освіти.

Про це Суспільному Волині розповів директор міського департаменту освіти Віталій Бондар.

Зі слів головного освітянина громади, найбільше викладачів щепилося у Луцьких НВК № 9, спеціалізованій школі № 1 та дошкільному навчальному закладі № 27.

Як розповів директор школи № 9 Олександр Дубина, щеплення отримав 91 працівник навчального закладу. Усього в школі працюють 109 основних педагогів, 15 сумісних та 40 людей технічного персоналу.

«18 серпня люди вийдуть з відпустки і, я сподіваюся, що ми далі активно продовжимо працювати з вакцинацією працівників», – зазначив директор НВК № 9.

Вчитель фізичної культури Віктор Романюк у школі № 9 працює більше 10 років. Перше щеплення від COVID-19 препаратом CoronaVac зробив у травні цього року. Говорить: коронавірусом не хворів.

«Я працюю з дітьми, спілкуюся з великою кількістю дітей, батьків, тому вважаю, що вакцинація потрібна. Щеплення переніс добре: все було нормально після першого щеплення та другого», – розповів чоловік.

При першій можливості та наявності вакцини вакцинувався і вчитель інформатики Ярослав Волинець. Перше щеплення від COVID-19 зробив навесні. З його слів, вакцинація була потрібна, щоб вберегти себе та родину від можливих проблем зі здоров’ям.

Наразі у закладах освіти інформують персонал щодо вакцинації від COVID-19. Директор департаменту освіти Луцькради Віталій Бондар зазначив, що кожна людина повинна самостійно прийняти рішення щодо щеплення.
Наразі вакцинуватися від коронавірусної хвороби можна препаратами Pfizer, AstraZeneca, CoronaVac та Moderna.

Як повідомили в облдержадміністрації, станом на 10 серпня на Волині найгіршими за темпами щеплень освітян від COVID-19 є в 10 громад, зокрема в Шацька ТГ із 70 освітян вакцину отримала одна людина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А Показати IP 11 Серпня 2021 15:15
Раби не ми... Ми не раби
Лариса Показати IP 12 Серпня 2021 11:10
Я не збираюся вакцинуватися, мене влаштовує дистанційка. Шацьк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus