USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У МЗС не вірять у версію, що літак «МАУ» у Тегерані збили внаслідок «людської помилки»

14 Липня 2020 17:48
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що в Україні не вірять у те, що авіакатастрофа літака «Міжнародних авіаліній України», який збили в столиці Ірану Тегерані 8 січня, сталася через людський фактор.

Про це він розповів на брифінгу у вівторок, 14 липня.

«У нас є багато запитань і ми потребуємо багато авторитетних, неупереджених, максимально об’єктивних відповідей щодо того, що сталося. Станом на сьогодні Україна не може погодитися з тим, що літак було збито внаслідок людської помилки. Ми переконані, що це питання має з’ясовуватися в межах кримінального розслідування із встановленням усіх фактів. Після цього можна буде остаточно стверджувати про ту чи іншу версію збиття українського літака. На сьогодні нав’язування інтерпретацій є помилковим, ми всі маємо зосередитися на встановленні юридичних фактів», – сказав він.

Глава МЗС нагадав, що наступного тижня у Франції відбудеться розшифрування «чорних скриньок» збитого літака «МАУ», участь у зчитуванні яких візьмуть спеціалісти зі США, Канади, Франції, Великої Британії та України.

«Збиття цивільного літака, незалежно від причин, є протиправним діянням, й Іран відповідатиме за це діяння відповідно до міжнародного права. Міністерство закордонних справ України повністю готове до юридичної та дипломатичної боротьби, і ми зробимо все від нас залежне, аби Іран сплатив найвищу ціну за те, що сталося», – додав Кулеба.

Він також зазначив, що МЗС отримало інформацію від посольства України в Ірані, що іранська сторона висловила готовність прибути в Україну для перемовин щодо компенсацій сім’ям загиблих у період із 20 по 30 липня. Очільник МЗС додав, що «ми (МЗС – ред.) чекаємо із нетерпінням на початок перемовного процесу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кулебанутий Показати IP 14 Липня 2020 22:17
Гідний замінник Клімачугункіна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus