USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Ірані пробачили елітному армійському підрозділу, який збив літак МАУ

12 Січня 2020 22:34
Парламент Ірану підтримав елітний армійський підрозділ, чия ППО відкрила вогонь по українському «Боїнгу» авіакомпанії МАУ.

Про це повідомляє Ракурс.

На екстрене закрите засідання Ісламської консультаційної ради 12 січня запросили командувача Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Хусейна Саламі. Саме ракетні установки КВІР уранці 8 січня начебто помилково збили над Тегераном український «Боїнг».

Парламент Ірану висловив підтримку Корпусу, хоч і висловився щодо «величезної втрати — збитого літака та сотень людських життів».

Ця помилка є величезною втратою, але вона не повинна стати підставою для того, щоб забувати про самопожертву КВІР, який завжди захищав нашу країну, — йдеться в повідомленні агентства Mehr.

Корпус вартових вважається революційною гвардією, елітним іранським військово-політичним формуванням, яке створили в 1979 році з воєнізованих загонів ісламських революційних комітетів, прихильників лідера іранських шиїтів аятолли Хомейні. КВІР активно воював в ірано-іракському конфлікті, був одним із співзасновників організації «Хезболла». Офіційно є частиною Збройних сил Ірану.

У 2019 році США, Саудівська Аравія і Бахрейн оголосили КВІР терористичною організацією.

У суботу, 11 січня офіційний Тегеран визнав, що його ППО збила літак МАУ, а керівництво КВІР розповіло про причини трагедії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Штірліц Показати IP 12 Січня 2020 22:43
На думку шарія це робота іранської опозиції. Отже, виконавці зникнуть...
Ріхард Зорге Показати IP 13 Січня 2020 07:58
Дуже схоже.
Важливо Показати IP 13 Січня 2020 09:02
слухати шарія-себе не поважати,це вже діагноз.
Анонім до Важливо Показати IP 13 Січня 2020 13:59
А тебе хтось заставляє? Слухай марусю звіробій.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus