USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У НАТО схвалили підписання Україною «формули Штайнмаєра»

8 Жовтня 2019 19:21
НАТО повністю підтримує виконання Мінських угод усіма учасниками війни на Сході України. Про це заявив глава представництва НАТО в Україні Олександр Винников під час свого брифінгу в Сєверодонецьку Луганської області.

Про це повідомляє Громадське.

"Ми помітили, що на минулому тижні відбулося узгодження «формули Штайнмаєра» в Тристоронньої контактній групі. Це може привести до повної імплементації Мінських угод«, – переконаний глава представництва НАТО.

Він також підкреслив, що Північноатлантичний альянс закликає Росію виконувати взяті на себе зобов’язання в повному обсязі. «Ми підтримуємо всі зусилля, спрямовані на зменшення напруженості і сприяють повному виконанню угод. Це єдиний шлях до політичного врегулювання військової ситуації», – резюмував Олександр Винников.

Фактично, «формула Штайнмаєра» передбачає порядок виконання пунктів, передбачених у Мінській угоді. Зокрема,здійснення політичних кроків разом з безпекою. Якщо в Мінських домовленостях йшлося про двостороннє припинення вогню і відведення військ, то відносно нова формула одним з перших кроків визначає проведення місцевих виборів на нині непідконтрольних територіях.

Відповідно до «формули Штайнмаєра», тільки після проведення чесних виборів на Донбасі, які будуть визнані спостерігачами ОБСЄ, піднімається питання про виведення російських військ з цих територій і встановлення українською стороною контролю на російсько-українському кордоні.

Уже після відновлення українського контролю за кордоном повинен вступити в силу закон про особливий статус Донбасу. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, що відповідний законопроєкт буде розроблятися разом з експертами та громадянським суспільством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Зрадушка Показати IP 8 Жовтня 2019 21:32
Хіба ми не козаки?
скептик Показати IP 8 Жовтня 2019 21:36
"Відповідно до «формули Штайнмаєра», тільки після проведення чесних виборів на Донбасі, які будуть визнані спостерігачами ОБСЄ, піднімається питання про виведення російських військ з цих територій і встановлення українською стороною контролю на російсько-українському кордоні". складається враження, що у НАТО або сидять круглі ідіоти, бо не розуміють елементарних речей, або їм конче треба зняти санкції з рашки ціною незалежності України
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2019 22:19
Белецкий ещё не верещит что будет противостоять НАТО?
Яцик Показати IP 8 Жовтня 2019 22:29
Висловлюю натові глибоку стурбованість та занепокоєння

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus