USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Нацполіції прокоментували можливу мобілізацію правоохоронців

22 Січня 2024 15:49
У разі мобілізації правоохоронців може виникнути проблема з укомплектуванням, що негативно вплине на криміногенну ситуацію в країні. Однак Національна поліція готова до такого рішення.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив голова Нацполіції Іван Вигівський.

За його словами, що Україні вдається тримати криміногенну обстановку під контролем, забезпечувати громадянам внутрішню безпеку та зберігати правопорядок на вулицях.

«І це також завдяки тому, що ми залучили до нарядів на вулицях максимальну кількість поліцейських. Якщо до війни це було близько 4000 нарядів, то тепер понад 7000», – заявив Вигівський.

Читати ще: У Верховній Раді пропонують мобілізувати на війну правоохоронців

Голова Нацполіції зазначив, що у випадку, якщо в Україні мобілізують ще поліцейських, виникне проблема з комплектацією. Це може позначитись на криміногенній ситуації.

«До речі, поліція не вичерпує мобілізаційний ресурс. У 2022-23 році ми дуже виважено підходили до того, кого набираємо в поліцію. Виключена можливість потрапляння ухилянтів, у нас є відповідні бази, за якими ми перевіряємо людей», – заявив Вигівський.

Глава Нацполіції додав, що в даному процесі також грає роль вік. Так, 60% особового складу – це молоді люди від 18 до 25 років.

«В Люті також у нас здебільшого молоді люди до 27 років. Ми набирали їх на конкурсній основі. В бригаді десь 30% бійців – це поліцейські, які були в лавах поліції і до повномасштабного вторгнення» – пояснює голова Нацполіції.

За його словами, у перші дні з Нацполіції відпустили всіх, хто ухвалив рішення вступити до лав армії за відсутності механізму переводу до ЗСУ.

Читати ще: В Україні можуть мобілізувати ще одну категорію громадян: «100 тисяч можна забрати на фронт»

«Тому це можливо було зробити тільки через звільнення з Нацполіції. Інші поліцейські, хто хотів воювати, пішли до штурмової бригади Лють», – резюмував Вигівський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
123 Показати IP 22 Січня 2024 16:25
отож!
Анонім Показати IP 22 Січня 2024 16:28
сцуться вони просто.
Веремко Показати IP 22 Січня 2024 16:37
Заберіть Бабулу Ігора він там точно потрібен
Ванюша Показати IP 22 Січня 2024 16:43
Вони хотіли повагу суспільства, носити зброю та спецзасоби, селфі з копом і все таке. Пора реалізувати їх бажання: 36 місяців на передову. А замість них мобілізувати трудяг на ті ж 36 місяців; кхм, створити народну поліцію, пробачте, виходить міліція. Неналежно оформлене ДТП чи менш рішуча реакція на помічений гоп-стоп точно не найбільша проблема держави, частково охопленої війною. Чому частково, бо досі є недоторкана каста і добровільні винятки з неї. А ще декотрі VIP масово просять дозволи на зброю. Загалом в нас вдосталь людей, хто хотів бути підсиленим зброєю як до так і під час вторгення.
ABC Показати IP 22 Січня 2024 17:07
Тобто до війни було близько 4000 нарядів, і повністю вистачало. Після війни з України виїхало 10 млн населення, відповідно кількість злочинів зменшилася, але кількість нарядів ЩЕ збільшили до понад 7000. Питання: навіщо їх стільки? Всі ці люди (молоді, від 18 до 25) вміють користуватися зброєю і можуть іти на передову замінити наших захисників. Але їх на фронт не можна. Їм можна тільки шкеритися в глибокому тилу та імітувати бурхливу діяльність. На трасах через кожні 10 км стоять патрулі. Це за 1000км від передової. Навіщо? Кажуть типу, ловлять ДРГ, перевіряють, чи немає зброї. Ну і багато ДРГ наловили, герої наші? Чи це тільки для того, щоб кошмарити звичайних водіїв і псувати їм нерви? Відповідь очевидна.
Саме так до ABC Показати IP 22 Січня 2024 20:12
Після нападу рашки багато поліцаїв передислокувалося з окупованих областей на захід. І їх треба кудись працевлаштовувати. От і маємо збільшення нарядів з 4000 до 7000. А куди їх ще подіти? Не на передову ж, ну правда. Та й у випадку громадських заворушень буде кому людей розганяти.
шок Показати IP 22 Січня 2024 17:21
ахахаха криміногенна ситуація :) там 98% то трутні які ніх...а не роблять!
Андрій Показати IP 22 Січня 2024 18:43
ну звичайно криміногенна СТАТИСТИКА зросла а тому, що її СТАТИСТИКУ можна крутити як певну особу на окружній до прикладу близько 9 тисяч кримінальних справ стосовно ухилення від мобілізації і це плюс в статистику а ще багато адміністративних справ з введенням військового стану стали кримінальними це ще плюс СТАТИСТИКА ось і маємо результат, що сотні тисяч на війні, мільйони виїхали, частина в окупації а статистика невблаганно росте... Присягу хто давав дядько Степан на тракторі чи ВИ?
ВІРУС Показати IP 22 Січня 2024 19:01
ТАК ВОНИ ВСІХ ЗЛОЧИНЦІВ ЗНАЮТЬ ХАЙ БЕРУТЬ ЇХ І ВПЕРЕД ВИПРАВЛЯТИ ПОМИЛКИ.....
Члени громадських фо Показати IP 22 Січня 2024 19:36
Навчені. Треновані. Справимось!
Анонім Показати IP 22 Січня 2024 21:10
По моєму , що в поліції десь 80% учасники ато і відповідно отримали за це земельні участки, в той час як звичайні люди все змушені купувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus