USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Німеччині до кінця березня продовжили локдаун

4 Березня 2021 11:49
Локдаун в Німеччині продовжили до 28 березня. Таке рішення прийняли в середу, 3 березня, канцлер ФРН Ангела Меркель і керівники 16 федеральних земель на нараді в режимі відеоконференції.

Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

Одночасно федеральні і земельні влада домовилася з 8 березня зняти деякі обмеження. Зокрема, відкриються книжкові та квіткові магазини, магазини садових товарів, косметичні салони, автошколи і пілотні училища. Будуть також пом’якшені обмеження на особисті контакти: дозволяються зустрічі до п’яти чоловік з двох домогосподарств, не рахуючи дітей до 14 років. Крім того, також з наступного тижня кожен громадянин отримає можливість один раз в тиждень безкоштовно здати експрес-тест на коронавірус, всі витрати візьмуть на себе федеральна влада.

Тим часом інші, продуктові магазини, готелі, ресторани та інші заклади поки залишаться закритими. Подальші заходи щодо скасування обмежень будуть пов’язані з реалізації концепціі регулярного тестування населення, а також зі зниженням рівня поширення коронавірусної інфекції до 50 нових випадків на 100 тисяч чоловік населення за тиждень. При стабільному показнику поширення нижче 100 можуть бути відкриті інші магазини, музеї, зоопарки, ботанічні сади і меморіальні комплекси.

Ці рішення носять рекомендаційний характер, влади федеральних земель мають право приймати рішення про регіональні послаблення або жорсткість карантинних заходів в залежності від розвитку епідеміологічної обстановки на місцях.

Нагадаємо, 10 лютого Меркель і прем’єр-міністри федеральних земель прийняли рішення продовжити введений в середині грудня 2020 року жорсткий локдаун до 7 березня. Відомство федерального канцлера, всупереч опору ряду федеральних земель, які наполягли на даному рішенні, посилаючись на загрозу, пов’язану з швидким поширенням нових, більш небезпечних мутацій коронавірусу. В результаті збереглися жорсткі обмеження на контакти між людьми. Закритими залишаються готелі, ресторани і кафе, театри і кінотеатри, фітнес-студії, а також підприємства роздрібної торгівлі, за винятком продовольчих магазинів і аптек.

У той же час федеральні землі отримали право самостійно вирішувати, коли і в якій формі відновлювати роботу шкіл і дитячих садів. В результаті у багатьох землях повернулися до шкіл учні початкових клас
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus