USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Німеччині встановили правила пересування в країні під час пандемії коронавірусу

28 Червня 2020 19:03
Федеральний уряд Німеччини встановив єдині правила пересування в межах країни під час пандемії коронавірусу. Це пов’язано із спалахом Covid-19 на м’ясозаготівельному заводі в одному з районів землі Північний Рейн-Вестфалія, де було введено карантин.

Про це повідомляє Главком з посиланням на DW.

Згідно із погодженими із владою штатів єдиними правилами, люди, які подорожують із регіону, де зафіксовано багато випадків Covid-19, можуть заселитися в готель в іншому регіоні лише за медичною довідкою, що підтверджує відсутність коронавірусу в особи на підставі тесту, пройденого не пізніше ніж за дві доби до прибуття.

Дискусії щодо єдиних правил були зумовлені спалахом коронавірусу на м’ясокомбінаті в районі Ґютерсло (Північний Рейн-Вестфалія). Там Covid-19 виявили в понад 1500 співробітників, у районі до 30 червня було поновлено карантин.

Після цього німецькі ЗМІ повідомляли, що подорожувальникам із Ґютерсло відмовляють у заселенні в готелі й у в’їзді в інші землі — навіть попри те, що ті коронавірусу не мають. Зокрема, про відмову селити людей із регіонів із великою кількістю випадків коронавірусу оголосила Баварія.

Відтак федеральний та місцеві уряди вирішили ухвалити єдині правила для внутрішніх переміщень під час пандемії коронавірусу.

Зазначають, що Німеччина – перша велика країна ЄС, яка близько семи тижнів тому почала послаблювати карантин, уведений через епідемію коронавірусу.

Станом на 28 червня кількість випадків зараження коронавірусом у світі перевищила десять мільйонів. Всього зафіксовано 10 082 613 випадків зараження Covid-19. 501 308 осіб померли 5 458 523 пацієнтів одужали. Число інфікованих збільшилося на мільйон за шість днів. Позначку в дев'ять мільйонів інфікованих світ подолав 22 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus