USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У Нововолинську працює Центр життєстійкості громади

13 Лютого 2024 19:44
Життєстійкість – це вміння бути емоційно та ментально стабільним і продуктивним, навіть за кризових умов. Це перша державна послуга, яку Міністерство соціальної політики замовляє у громадського сектору на конкурсній основі.

У Нововолинську конкурсний відбір пройшов благодійний фонд «Карітас Волинь». Він надає послугу у власному приміщенні з лютого.

4 складові Програми життєстійкості:

1) кейс-менеджмент – оцінка звернень громадян та первинний скринінг потреб людини з подальшим направленням до необхідних фахівців;

2) надання соціальних послуг – групові заняття, тренінги та увесь спектр послуг з психосоціальної підтримки. За потреби, у Центрах життєстійкості можуть бути додатково організовані ряд інших послуг: первинна правнича підтримка, консультацій щодо питань зайнятості, супровід ветеранів та інше – ті послуги, яких потребують мешканці конкретної громади;

3) координація волонтерських активностей – оперативне реагування на ті потреби, які виникатимуть у громаді, та акумуляція волонтерського потенціалу навколо цих потреб;

4) сімейний простір для підтримки родин: організація активностей та занять для дітей, навчання батьків, проведення заходів для родин.

Працівники Центру життєстійкості:

– підкажуть, які соціальні послуги можна отримати в громаді;

– нададуть професійну психологічну підтримку;

– створять дружній простір громади для навчання, спілкування та відпочинку.

Читати ще: На Волині відкрили дитячий центр. Фото

Карітас Волинь запрошує до центру всіх мешканців громади, а особливо – військових та їхні сім’ї, поранених чи демобілізованих, ВПО, людей з інвалідністю з сім’ями, людей віком 60+.

Адреса: Нововолинськ, вул. Кауркова, 39-а у робочі дні з 10:00 до 18:30.

Контакт: 096 553 11 35 – Тетяна

Проєкт реалізується Міністерством соціальної політики України і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Першої леді Олени Зеленської.
Фото Нововолинської міської ради
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus