USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Південній Кореї зник мер столиці: після 7 годин пошуків його знайшли мертвим. Що відомо?

10 Липня 2020 15:50
У четвер, 9 липня, у другій половині дня (за корейським часом) донька міського очільника Сеула Пак Вон Суна зателефонувала в поліцію й повідомила, що її батько зник безвісти і не відповідає на дзвінки.

Через 7 годин після початку пошукової операції, до якої залучили поліцейських собак та безпілотники, він був знайдений мертвим, інформує Burnabynow. Як пише Yonhap, тіло було знайдене біля його офіційної резиденції, що на півночі Сеула.

Востаннє сигнал його телефону був зафіксований у Сонгбукдоне - районі Сеула з резиденціями послів Китаю, Австралії і Канади. У поліції повідомили, що о 10.53 (за корейським часом) камера спостереження зафіксувала його біля входу в район, де знаходяться пагорби.

Пізніше стало відомо, що за кілька днів до трагедії одна із секретарок Вон Суна подала заяву до поліції через сексуальні домагання. Зазначається, що від домагань із його боку «постраждала не одна жінка».

Як пише Yonhap, на місці, де було знайдене тіло, не виявили жодних ознак боротьби. Після виявлення тіла Вон Суна, у його резиденції була знайдена передсмертна записка. У записці він попросив кремувати його та розвіяти прах над могилами його батьків. Попри знайдену записку, поліція планує провести більш детальне розслідування причин його смерті.

«Мені шкода за все. Я дякую всім, хто був зі мною протягом життя», — написав мер. Він також сказав, що «шкодує, що заподіяв болю родині».

Водночас, у записці не вказано про звинувачення в сексуальних домаганнях. Згідно із законом, справу про сексуальні домагання, яку подала секретарка Вон Суна, припинять розслідувати через смерть ексочільника міста.

Похорони Вон Суна триватимуть п'ять днів. Зазвичай, у Кореї це відбувається протягом 3 днів.

«Ми молимось за душу загиблого та висловлюємо глибоке співчуття громадянам (Сеулу - ред.). Сеул розвиватиметься саме так, як цього хотів Пан Вон Сун, - надаючи пріоритет стабільності та добробуту», - сказав віце-мер з адміністративних питань Сео Чжон Хюп.

Пак Вон Сун розглядався як потенційний кандидат у президенти від ліберальної партії на виборах 2022 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 10 Липня 2020 17:39
Ще 5 днів пройде і 100 новин напишуть, а тоді вжерезультати розтину покажуть і все стане зрозумілим. Сумно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus