USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У Польщі хочуть назвати кораблі на честь українських міст

17 Січня 2018 21:12
У Польщі новопридбані морські судна планують назвати на честь міст, які розташовані "на колишніх польських територіях".

Про це повідомляє Radio Szcecin, пише РБК-Україна.

Держава закупила нові кораблі китайського виробництва і планує перейменувати їх назвами "міст на колишніх польських територіях". Перший корабель, який отримають з Китаю, поляки назвуть "Львів".

"Ми змінюємо назви кораблів, які вже стоять готові у китайських верфях. Для жителів Щецина (найбільший міський порт у Польщі) і не тільки це хороші і ностальгічні назви. Тому ми хочемо, щоб кораблі мали імена колишніх польських міст на східних прикордонних землях", - пояснив менеджер держкомпанії "Польське морське пароплавство" Павло Бжезицький.

Всього поляки планують перейменувати п'ять кораблів. Крім парусного корабля "Львів" на обліку у польських теплоходців з'являться судна "Тернопіль" і "Вільнюс".

На думку Бжезинського, нові назви пароплавів не стануть суперечливими в політичному плані. Відзначається, що в польському арсеналі вже п'ять років перебуває корабель "Львівські орлята".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
valdis peish Показати IP 18 Січня 2018 11:01
да ностальгують від можа до можа але селяві

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus