USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Польщі відклали скандальний «історичний» закон

20 Лютого 2018 14:34
Скандальний "антибандерівський" закон, який мав вступити в силу з 1 березня, поки не діятиме.

Так, польський закон про Інститут національної пам’яті, який призвів до конфлікту у відносинах з Україною, Ізраїлем та США, не діятиме до з'ясування спірних моментів Конституційним судом. Про це в інтерв'ю телеканалу TVN24 повідомив спікер Сенату Польщі Станіслав Карчевський, повідомляє Європейська правда.

За його словами, закон, який набуває чинності 1 березня, якийсь час не діятиме.

"Потрібно бути божевільним і безвідповідальним, щоб зробити щось, що викличе ще більше емоцій. Тому що зараз ці емоції є і вони починають ставати поганими емоціями", - сказав Карчевський, додавши, що постанова Конституційного суду створить поле для спокійної дискусії.

6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні поправки в закон про Інститут національної пам'яті Польщі, який серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Конституційний суд Польщі, який зараз вивчає зміни до закону про Інститут національної пам'яті РП, може взяти до уваги побоювання українців і дещо змінити його.

Водночас Анджей Дуда попросив Конституційний суд перевірити статті закону про Інститут національної пам’яті, в яких згадуються "українські націоналісти" і термін "Східна Малопольща".

Як заявив в інтерв'ю видання Gazeta Polska заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, українську частину скандального закону можуть змінити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Читач Показати IP 20 Лютого 2018 14:40
Українців поляки заповажали? Дзуськи! Євреїв і американців злякались.
Ага Показати IP 20 Лютого 2018 14:42
пани получили по д?пі і трохи притихли)).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus