USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Польщі зросла нетерпимість, зокрема, щодо українців

23 Січня 2020 16:59
Рада Європи похвалила Польщу за кроки в поліпшенні інтеграції ромів, водночас звернувши увагу на атмосферу нетерпимості, расизму та ксенофобії в країні.

Про це йдеться в доповіді Ради Європи «Про захист національних меншин у Польщі», повідомляє «Європейська правда».

Серед позитивних тенденцій Консультативний комітет з Рамкової конвенції про захист національних меншин відзначив відчутний прогрес Польщі в інтеграції громади ромів в період 2014-2020 років, особливо в галузі освіти.

«Однак правова база, що захищає права національних меншин у період моніторингу, значною мірою не змінилася. На жаль, не було досягнуто жодного прогресу щодо неодноразових прохань про визнання сілезців етнічною меншиною або сілезької мови регіональною мовою», – йдеться у повідомленні.

Також експерти Ради Європи звернули увагу на те, що попри значне заниження відповідної звітності, статистика показує явну тенденцію до зростання числа висловлювань на ґрунті ненависті та інцидентів, мотивованих ненавистю.

«Причому найбільш вразливою групою є мусульмани, а також єврейська меншина, роми і все частіше – українці», – йдеться у доповіді.

«Необхідно терміново вирішити проблему непорозуміння, недовіри до влади і відсутності ефективного розслідування і судового переслідування передбачуваних злочинів на ґрунті ненависті», – наголосили в Раді Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
панек бздунек Показати IP 23 Січня 2020 18:18
Ніхто не поважає людей, які не поважають самі себе.
А Показати IP 23 Січня 2020 19:43
Может лучше быть в России хохлом чем в Польше быдлом?
С до А Показати IP 25 Січня 2020 08:19
Краще бути українцем в Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus