USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Польща пообіцяла посприяти у вирішенні питання з розмитненням бронежилетів

11 Липня 2014 10:38
Посол Республіки Польща в Україні Генрік Літвін заявив, що процедуру розмитнення та імпорту бронежилетів можна набагато полегшити, купуючи їх через офіційні канали, належним чином оформивши покупку.

Про це стало відомо під час зустрічі очільника Волинської облдержаміністрації Григорія Пустовіта з послом Польщі в Україні Генріком Літвіном сьогодні, 11 липня.

Керівник ВОДА пояснив, що в Україні існує гострий дефіцит амуніції, яка життєво необхідна українським воякам на Сході країни. А оскільки київське підприємство «Темп» не справляється зі всіма замовленнями, люди змушені шукати виходу із ситуації.
Як зазначив посадовець, існує проблема при перетині кордону волонтерами. Але все це пов’язано лише із законами, які діють на території європейської демократичної країни, і аж ніяк не з тим, що Польща не бажає допомогти Україні. Григорій Пустовіт зауважив, що законодавство дозволяє одній людині перевезти один комплект предметів подвійного використання – це шоломи, бронежилети, тощо.

У відповідь Генрік Літвін зазначив, що процедуру імпорту в Україну можна було б спростити, якби закупівлі відбувались через офіцйне відомство, а центральним замовником було би Міністерство внутрішніх справ України.
Посол додав, що важко від митника очікувати того, що він зробить виключення та порушить закон.Разом з тим посадовець зауважив той факт, що купуючи бронежилети офіційно і напряму, Україна виграє не тільки в ціні (адже вартість в такому випадку буде нижча, ніж під час минулих закупівель), але й в якості. Адже продукція матиме офіційний сертифікат. Таким чином, як каже Генрік Літвін, можна спростити процедуру закупівлі та імпорту – Польща цьому сприятиме, але лише у випадку, якщо Україна буде закупляти амуніцію офіційно.

Необхідну інформацію щодо цього питання посол Польщі в Україні обіцяв надати голові Волинської ОДА вже в понеділок.
Нагадаємо, раніше польські митники вилучили на митному переході Зосин-Устилуг транспорт із закупленим вантажем для наших солдатів. Підприємець з Волині перевозив через пункт пропуску "Устилуг" 550 кевларових касок та бронежилети загальною вартістю 1,6 мільйона гривень.

Історія на митниці набула розголосу й перешла у суспільно-політичну площину.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Факт Показати IP 11 Липня 2014 11:45
То нехай пшекі зачекають коли Путін ввійде в Люблін і насре на їх закони.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus