USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Західні союзники розпочали дебати про постачання винищувачів для України, – ЗМІ

26 Січня 2023 23:04
Західні союзники почали дебати про постачання Україні сучасних винищувачів. Це сталося після оголошення про передачу танків.

Про це повідомило видання Politico з посиланням на західних військових чиновників та дипломатів, передає Бабель.

Внутрішні дебати серед союзників ініціювало українське керівництво за підтримки країн Балтії. Суперечка може тривати довго, але низка європейських урядів уже не вважають цю ідею невдалою.

«Вашингтон заявив Києву, що постачання літаків на цей час неможливе. Там є червона риска, але минулого літа в нас була червона риска на HIMARS, проте їх постачали. Потім це були бойові танки, їх також постачатимуть тепер», — сказав виданню неназваний дипломат.

Читати ще: Підсумки Рамштайну: Нова зброя дозволить Україні наступати, – Генсек НАТО

Інший високопосадовець також зазначив, що союзники можуть обговорити питання передачі західних винищувачів Україні через два-три тижні.

Ще один представник Заходу заявив, що стратегія партнерів полягала в поступовій підтримці України, тому постачання літаків є лише питанням часу.

Однією з проблем для передавання західних винищувачів є логістика, оскільки літаки F-15 та F-16 вимагають довгих та якісних злітно-посадкових смуг, яких немає в Україні.

Як ми писали раніше, Уряд Німеччини ухвалив рішення про надання українським збройним силам основних бойових танків Leopard-2. Також 25 січня стало відомо, що США відправлять Україні 31 танк Abrams за $400 млн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus