USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» почали оформлення порожніх вантажівок

4 Грудня 2023 10:23
У пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» на українсько-польському кордоні на виїзд з України розпочато оформлення порожніх великовагових вантажівок. Пропускна спроможність на добу становитиме понад 100 вантажних автомобілів.

Про це повідомила Державна прикордонна служба.

«Станом на ранок 4 грудня в пункті пропуску «Угринів» на виїзд з України прикордонники оформили 30 великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 тонни», – ідеться у повідомленні.

Заїзд вантажівок у пункт пропуску здійснюється в порядку загальної черги.

Як заявив посол України в Польщі Василь Зварич, переговори з урядом Польщі тривають, знайдено певні точки дотику й компроміси, тож пропозицій достатньо, аби протестувальники припинили блокувати кордон, пише Укрінформ.

Читати ще: Україна та Польща домовилися про відкриття пункту пропуску «Угринів – Долгобичув» для порожніх вантажівок

«Ми робимо все можливе, щоб цей протест швидше припинився, щоб рух на кордоні був розблокований. Ми продовжуємо переговори з польським урядом, знайшли певні точки дотику й компроміси. І дуже сподіваємося, що для протестувальників цих пропозицій, які ми разом з польським урядом напрацювали, буде достатньо, аби припинити протест», – заявив Зварич.

Він нагадав, що кожний день протесту завдає величезних збитків не тільки українській економіці, а й бізнесу Польщі та інших країн.

Дипломат висловив думку, що «немає жодних підстав, аби акції з обмеженням руху на кордоні тривали».

«Ми можемо всі питання, які турбують польських протестувальників, вирішувати за столом переговорів. Але хочемо бачити добру волю і з їхнього боку, щоб питання врегулювати, а не ще більше загострювати», – підкреслив він.

Зварич наголосив, що вимоги стосовно дозволів на міжнародні вантажні перевезення не є питаннями, які треба вирішувати вже зараз. Він підкреслив, що це є компетенцією ЄС, тож обговорювати це треба разом із Брюсселем.

Читати ще: Польща посилила контроль за вантажівками з України

«Але поки триває російська агресія, ми не можемо самі собі повернути ці дозволи, оскільки це ще більше вдарить по економіці України. А в умовах війни надходження до бюджету є вкрай необхідним для зміцнення обороноздатності Української держави», – зазначив посол.

Він висловив сподівання, що протестувальники з розумінням поставляться до вже напрацьованих з польським урядом рішень, на які всі очікують.

«Потрібно розблоковувати кордон і сідати домовлятися, оскільки іншого шляху немає», – констатував Зварич.

Зварич також висловив думку, що питання кордону має вирішуватися комплексно. Передусім, розширення пропускної здатності має відбуватися шляхом розширення нових пунктів пропуску, розбудови інфраструктури.

«Те, що повномасштабно запрацює ПП «Угринів – Долгобичув» буде позитивним моментом в комплексному врегулюванні цієї проблеми», – резюмував український дипломат.

Нагадаємо, наприкінці жовтня польські перевізники оголосили, що з початку листопада і до кінця року планують заблокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Рух транспорту заблокований у напрямку найбільших пунктів пропуску «Ягодин–Дорогуськ», «Краківець–Корчова» та «Рава-Руська–Хребене» із 6 листопада. Заблоковано й пункт пропуску «Медика–Шегині».

Нещодавно було анонсовано, що польські перевізники погодили продовження протесту до лютого наступного року. Також не виключають повної блокади кордону навіть на пропуск гуманітарної допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Джек Показати IP 4 Грудня 2023 11:37
Відкрийте ще 5 пунктів,які не працюватимуть хахах
—— Показати IP 4 Грудня 2023 14:44
Вантажівки їдуть, а червоний пас став майже повністю, дуже розумно…( зроблено(((Попірилися…((( , а на ділі як завжди обісралися(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus