USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На волинському кордоні буде ще 3 пункти пропуску до Польщі

29 Травня 2014 15:39
Відкриття трьох нових міжнародних автомобільних пунктів пропуску передбачене у Стратегії транскордонного співробітництва на 2014-2020 роки. Так, на українсько-польській ділянці державного кордону, що проходить територією Волинської області та Люблінського воєводства, заплановане будівництво нових міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Адамчуки-Збереже», «Кречів-Крилув», «Амбуків-Грудек».

Про це йшлося під час робочої наради з питань міжнародного співробітництва, що відбулася 29 травня у Луцьку.

Заступник начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації Наталія Кролік розповіла про основні положення Стратегії транскордонного співробітництва Люблінського воєводства, Львівської, Волинської та Брестської областей на 2014-2020 роки. З її слів, передумовою для розробки Стратегії стала ідея побудови нового пункту пропуску. Так, в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2004-2013 було бажання побудувати новий пункт пропуску на українсько-польському кордоні «Адамчуки-Збереже» у Шацькому районі, Люблінське воєводство підтримало цю ініціативу. Була підготована нота до уряду Польщі, однак Єврокомісія відмовила в цьому, оскільки в стратегії розвитку Люблінського воєводства не передбачене відкриття пункту пропуску. Тому ідею побудови пункту «Адамчуки-Збереже» планують втілити в життя в рамках нової Стратегії.



Декларацію про прийняття та реалізацію Стратегії транскордонного співробітництва на 2014-2020 роки 7 травня у Любліні підписали голова Волиньради Валентин Вітер та голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт. Цей стратегічний документ затвердили 15 травня депутати облради. В рамках документа передбачено реалізацію 29 спільних проектів у різних сферах, понад 10 з яких подає Волинь. У рамках Стратегії транскордонного співробітництва планують реалізувати низку спільних українсько-польських проектів, серед яких будівництво нових міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Адамчуки-Збереже», «Кречів-Крилув», «Амбуків-Грудек» на українсько-польській ділянці державного кордону, що проходить територією Волинської області та Люблінського воєводства.

Ділянка українсько-польського кордону в межах Волинської області 230 кілометрів завдовжки, натомість є лише два автомобільні пункти пропуску, які працюють на повну потужність і не можуть впоратися з обсягами вантажо- та пасажиропотоку. Таким чином, назріла нагальна потреба будувати нові пункти пропуску. Говорячи про важливість побудови нових пунктів пропуску, Наталія Кролік зазначила, що це можливість побудувати нові мости через Західний Буг. Завдяки відкриттю нових пунктів пропуску розвиватиметься і туристичний напрямок на теренах Шацького району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus