USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У Раді хочуть скасувати відстрочку від мобілізації для тих, хто здобуває другу вищу освіту

4 Вересня 2023 07:12
Близько 60 тисяч чоловіків використали навчання для ухилення від призову. У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який дозволить перекрити таку схему ухилення.

Про це заявив член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, член фракції партії «Слуга народу» Федір Веніславський в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Отримав інформацію від Міністерства освіти і науки: станом на 2019-2021 роки студентів віком 25 років і старших було близько 40 тисяч. У 2022 році таких студентів стало 106 тисяч. Цьогоріч цифри також наближаються до 100 тисяч. Це означає, що 60 тисяч чоловіків вирішили скористатися такою можливістю для уникнення призову», – сказав Веніславський.

Читати ще: У Раді запропонували скасувати відстрочку від мобілізації для студентів з другою освітою

За його словами, деякі виші відкривали набір на контракти на денну форму навчання, даючи можливість потенційним призовникам із уже наявною освітою вступати на навчання й отримувати відстрочку від мобілізації. Іноді абітурієнти вступали на нижчий освітній рівень, ніж мали (на професійно-технічну освіту за наявної вищої), та на іншу спеціальність.

Веніславський повідомив, що він зареєстрував законопроєкт, який дозволить перекрити лазівку для відстрочення мобілізації навчанням в університеті.

Читати ще: Міноборони затвердило новий розклад хвороб для оцінки придатності військовослужбовців: кого з обмежено придатних можуть мобілізувати

«Я запропонував, щоб люди, які навчаються у послідовних видах освіти, мали право на відстрочку. А ті, хто вступив на другу-третю-четверту вищу освіту після 30 років таким правом на відстрочку скористатися не могли», – пояснив депутат.

Веніславський розраховує, що після ухвалення дія цього документа пошириться і на чоловіків, які скористалися навчанням для ухилення від мобілізації у 2022 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Отакої Показати IP 4 Вересня 2023 07:17
Ну що "штуденти"-приготуватись,60 тисяч,непоганий резерв.
Воєнком Показати IP 4 Вересня 2023 07:39
Дуже "розумні" студенти,"опікуни" і "іваліди" ,я вже йду за вами.
Внук до Воєнком Показати IP 4 Вересня 2023 12:15
Не дойдеш
Луч Показати IP 4 Вересня 2023 11:38
Від не вмотивованих толку мало.
Анонім Показати IP 4 Вересня 2023 12:22
У нас та війна на вічно чи що? Поки всіх працездатних, репродуктивно здатних, здатних до розвитку та росту не повбивають?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus