USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У районах Волині презентували відомі театральні постановки

27 Квітня 2017 11:34
Другий рік поспіль волиняни мають нагоду переглядати найкращі твори української драматургії у виконанні відомих артистів на сценах районних та сільських будинків культури. Цього разу жителі Ковельського, Любомльського, Ратнівського та Луцького районів переглянули комічну оперу «Наталка Полтавка» та виставу «Шельменко-денщик» у виконанні акторів Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, а маленькі волиняни – дитячу виставу Володимира Орлова «Пригоди каштанчика» Волинського академічного обласного театру ляльок.

Гастрольний проект «До духовних скарбниць» відбувається в рамках програми Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» «Культура і духовність», повідомляє прес-служба Фонду.

Першими комічну оперу переглянули жителі мальовничого села Боголюби Луцького району. У Ковельському районі жителі не лише Скулина та Кричевичів, а й навколишніх сіл побували на «Наталці Полтавці».
Задоволена глядачка Надія Бороненко каже, що понад 20 років у їхніх селах не гастролював театр, а люди, які прагнуть до мистецтва, не завжди мають змогу відвідати вистави в Луцьку.

«На виставу йшла з великим задоволенням тому, що це класика, яка йде на сценах обласних та національних театрів, а також за межами України понад 250 років. Дякуємо Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», що ми дістали нагоду насолодитися прекрасною грою акторів та гарною музичною виставою», – зазначила жінка.
Про те, що такого живого мистецтва бракує у селах, кажуть й інші глядачі, які в захопленні від побаченого. Гарні та щирі відгуки – найприємніша реакція для артистів. Особливо яскраво глядачі реагували на комічні сцени, коли можна було посміятися і з героїв, і з власних рис, які було легко в них упізнати.
«Це українська вистава, живий звук і народний спів. Історія в ній така, що повторюється, можна провести паралель із сьогоденням», – каже диригент, заслужений артист України Микола Гнатюк.

Актори зізнаються, що їм дуже приємно виступати в найвіддаленіших селах області.
«Там щира атмосфера, вдячні глядачі. Коли приходять дорослі люди, то вони реагують безпосередньо й дуже по-справжньому, майже як діти. Їхні очі наповнені радістю, вони не скупі на емоції, що нам дуже імпонує», – каже артист драми Дмитро Мельничук.

Із цією ж комічною оперою актори Волинського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка виступили у селах Заброди та Видраниця, а з виставою «Шельменко-денщик» – у селах Самари, Самари-Оріхові Ратнівського району, де щоразу збирали аншлаг глядачів із цих та прилеглих сіл.

А маленькі волиняни Любомльського, Луцького та Ратнівського районів також поринули у світ мистецтва: виставу «Пригоди Каштанчика» їм показували актори Волинського академічного обласного театру ляльок. І батьки, і дітки дуже задоволені. Кажуть, частіше б у районах показували справжнє мистецтво, то дітки змалку долучалися б до нього і вчилися б цінувати творчість.

Керівник програми Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» «Культура і духовність» Дмитро Зінько зазначив, що такі гастролі дають жителям села можливість побувати на виставах, відчути живу гру акторів, почути їхні голоси, насолодитися музикою.
«Гастрольний тур відбувся на якісному рівні: актори нашого театру – як завжди, на висоті, а волиняни, які відвідали вистави, – і дорослі, й малі – надовго матимуть приємні спогади. Аж ніяк не кожен житель віддаленого району має змогу побувати у театрі в Луцьку чи іншому місті, щоб на власні очі побачити українську класику у виконанні прекрасних акторів. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» у рамках проекту «Культура і духовність» надає таку можливість і надалі планує організовувати театральні сезони, щоб охопити якомога більше волинян. Цього разу ми показали вистави жителям 19 волинських сіл, проте охопили їх значно більше, оскільки щойно тільки з’являлася афіша, охочих переглянути виставу із сусідніх населених пунктів було дуже багато», – підсумував Дмитро Зінько.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus